Voedselencyclopedie

Fresh

categorieën: Biologische landbouw, films, Landbouw algemeen

Fresh celebrates the farmers, thinkers and business people across America who are re-inventing our food system. Each has witnessed the rapid transformation of our agriculture into an industrial model, and confronted the consequences: food contamination, environmental pollution, depletion of natural resources, and morbid obesity. Forging healthier, sustainable alternatives, they offer a practical vision for a future of our food and our planet.

Among several main characters, FRESH features urban farmer and activist, Will Allen, the recipient of MacArthur’s 2008 Genius Award; sustainable farmer and entrepreneur, Joel Salatin, made famous by Michael Pollan’s book, The Omnivore’s Dilemma; and supermarket owner, David Ball, challenging our Wal-Mart dominated economy.

Production Year: 2009
Produced and Directed by: ana Sofia joanes

inhoud

Recept: Energie-medaillons met groente

Energie medaillon

Dit gerecht kan zo gegeten worden of gecombineerd met rijst en/of een salade.

Ingrediënten

- flinke scheut olijfolie
- 1 aubergine, in stukjes gesneden
- 1/2 prei, gewassen en in ringetjes
- 1 rode ui, in ringen
- 1 rode puntpaprika, in stukken
- 1 teen knoflook, geperst
- 1/ paksoy, gewassen en in grove stukken gesneden
- 4 energie-medaillons (Soto)
- zout, peper, paprikapoeder, kurkuma
- ketchup, tomatenpuree naar smaak

Bereiding

Verhit de olie in een ruime bakpan of wok. Bak hierin de aubergine even op hoog vuur zodat de stukjes mooi zacht en een beetje bruin zijn. Genoeg olie is een voorwaarde voor lekkere aubergine.

Dan de rest van de groenten toevoegen en regelmatig roerend, op een matig vuur, bakken. De kruiden meebakken.

De energie-medaillons met de handen in stukken breken en meebakken.

De ketchup en/of tomatenpuree toevoegen en de boel nog even goed doorwarmen.

Agenda

Agenda 2014

Ook je activiteiten vermeld zien op deze agenda? Neem contact op voor de mogelijkheden.

agenda

- 2014 Jaar van de Familielandbouw (door de Verenigde Naties uitgeroepen) en de eekhoorn.

- 29 oktober 2014
Permacultuur - wat is het en wat is het niet Permacultuurcentrum Den Haag

- 31 oktober 2014
Workshop met Linder van den Heerik: Water, Klimaat en Microklimaat Permacultuurcentrum Den Haag

-7 november 2014
kick-off event op de Zonnehoeve in Zeewolde ivm jaar van de bodem

- 12 november 2014
Permacultuur - wat is het en wat is het niet Permacultuurcentrum Den Haag

- 12 november 2014
Debatcyclus: voedsel voor 10 miljard: wie pakt de handschoen op?

- 22 - 23 november 2014
Gratis cursus humisme door Marc Siepman in Zwolle, op de Schellerhoeve

- 29 - 30 november 2014
Gratis cursus humisme door Marc Siepman in Rotterdam, op De Enk

- 5 december 2014
Internationale bodemdag, World Soil Day

- 13 - 14 december 2014
Gratis cursus humisme door Marc Siepman in Tienen bij Yggdrasil

- 21 december 2014 - Zutphen - 12:00-18:00
Streekmarkt GoedGeboerd! (Kerstmarkt) www.goed-geboerd.nl

2015
- jaar van de bodem

- 10 - 11 januari 2015
Gratis cursus humisme door Marc Siepman in Den Haag

- 24 - 25 januari 2015
Gratis cursus humisme door Marc Siepman in Maastricht

- 20 - 21 februari 2015
Gratis cursus humisme door Marc Siepman in Cuijk, bij Wereldtuin Verdeliet

- 7 - 8 febuari 2015
Gratis cursus humisme door Marc Siepman in Eindhoven

- 28 - 29 maart 2015
Gratis cursus humisme door Marc Siepman in Brugge

- Sponsors en donateurs

Sponsors kunnen een pagina kopen met daarop hun eigen tekst en afbeelding. Doordat ik mijn sponsors zelf uit kies, zullen de gesponsorde pagina's op de een of andere manier altijd affiniteit hebben met de visie die ook achter de voedselencyclopedie zit. Deze gaat over meer dan voedsel, het gaat over een manier van leven die duurzaam, mens-, dier- en milieuvriendelijk is. Met de nadruk op vriendelijk.
Dus geen advertenties van grote commerciële bedrijven maar wel misschien van sympathieke zaadhandelaren, broodverkopers en vershoutinstructeurs. Of alle anderen die zich aangetrokken voelen door deze visie en site, en die graag willen helpen om de voedselencyclopedie te laten voortbestaan en groeien.

Donateurs zijn altijd welkom om een bijdrage naar eigen keuze te storten op rekeningnummer NL18 INGB 0001 0371 11 ten name van De Zeepkist.
(Ik ben bezig over te stappen naar een vriendelijke bank maar dat is nog niet gelukt dus dit nummer gebruik ik nog even.)

Sponsors en donateurs maken het mogelijk voor mij (Mirjam Vaes) om de voedselencyclopedie te blijven schrijven en onderhouden.

Ook sponsor of donateur worden? Neem contact op voor de mogelijkheden.

Sponsors

- Jan den Besten