Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: aubergine-tomatenschotel

Tijm1

Ingrediënten (voor 2 personen)

- olijfolie
- 1 middelgrote aubergine
- 3 tomaten
- 1 teen knoflook
- zout
- peper
- tijm

Bereiding

Was de aubergine en snijd ‘m in schijfjes of in plakken. Bak deze in een flinke hoeveelheid hete olie totdat hij zacht en sappig is.

Voeg het gehakte teentje knoflook, peper, zout, tijm en de in stukjes gesneden tomaten toe.

Dek de pan af en laat het lekker pruttelen, ongeveer 15 tot 25 minuten.

Serveersuggestie

Serveren met rijst en vegetarische gyros.

Agenda

Agenda 2014

Ook je activiteiten vermeld zien op deze agenda? Neem contact op voor de mogelijkheden.

agenda

- 2014 Jaar van de Familielandbouw (door de Verenigde Naties uitgeroepen) en de eekhoorn.

- 22 - 23 november 2014

Gratis cursus humisme door Marc Siepman in Zwolle, op de Schellerhoeve

- 27 november 2014
Symposium: De smaak van (afval)water door VVM, in Utrecht

- 29 - 30 november 2014
Gratis cursus humisme door Marc Siepman in Rotterdam, op De Enk

- 5 december 2014
Internationale bodemdag, World Soil Day

- 13 - 14 december 2014
Gratis cursus humisme door Marc Siepman in Tienen bij Yggdrasil

- 21 december 2014 - Zutphen - 12:00-18:00
Streekmarkt GoedGeboerd! (Kerstmarkt) www.goed-geboerd.nl

2015
- jaar van de bodem

- 10 - 11 januari 2015
Gratis cursus humisme door Marc Siepman in Den Haag

- 24 - 25 januari 2015
Gratis cursus humisme door Marc Siepman in Maastricht

- 31 januari 2015
OPROEP: 31 jan, Vorming Vlaams/Nederlandse Permacultuur Organisatie

- 20 - 21 februari 2015
Gratis cursus humisme door Marc Siepman in Cuijk, bij Wereldtuin Verdeliet

- 7 - 8 febuari 2015
Gratis cursus humisme door Marc Siepman in Eindhoven

- 28 - 29 maart 2015
Gratis cursus humisme door Marc Siepman in Brugge

Fresh

categorieën: Biologische landbouw, films, Landbouw algemeen

Fresh celebrates the farmers, thinkers and business people across America who are re-inventing our food system. Each has witnessed the rapid transformation of our agriculture into an industrial model, and confronted the consequences: food contamination, environmental pollution, depletion of natural resources, and morbid obesity. Forging healthier, sustainable alternatives, they offer a practical vision for a future of our food and our planet.

Among several main characters, FRESH features urban farmer and activist, Will Allen, the recipient of MacArthur’s 2008 Genius Award; sustainable farmer and entrepreneur, Joel Salatin, made famous by Michael Pollan’s book, The Omnivore’s Dilemma; and supermarket owner, David Ball, challenging our Wal-Mart dominated economy.

Production Year: 2009
Produced and Directed by: ana Sofia joanes

Sponsors en donateurs

Sponsors kunnen een pagina kopen met daarop hun eigen tekst en afbeelding. Doordat ik mijn sponsors zelf uit kies, zullen de gesponsorde pagina's op de een of andere manier altijd affiniteit hebben met de visie die ook achter de voedselencyclopedie zit. Deze gaat over meer dan voedsel, het gaat over een manier van leven die duurzaam, mens-, dier- en milieuvriendelijk is. Met de nadruk op vriendelijk.
Dus geen advertenties van grote commerciële bedrijven maar wel misschien van sympathieke zaadhandelaren, broodverkopers en vershoutinstructeurs. Of alle anderen die zich aangetrokken voelen door deze visie en site, en die graag willen helpen om de voedselencyclopedie te laten voortbestaan en groeien.

Donateurs zijn altijd welkom om een bijdrage naar eigen keuze te storten op rekeningnummer NL18 INGB 0001 0371 11 ten name van De Zeepkist.
(Ik ben bezig over te stappen naar een vriendelijke bank maar dat is nog niet gelukt dus dit nummer gebruik ik nog even.)

Sponsors en donateurs maken het mogelijk voor mij (Mirjam Vaes) om de voedselencyclopedie te blijven schrijven en onderhouden.

Ook sponsor of donateur worden? Neem contact op voor de mogelijkheden.

Sponsors

- Jan den Besten