Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: gevulde koolrolletjes

Spitskool1

Ingrediënten

spitskool

sojabrokjes
water
paprikapoeder
kerrie
ketchup
shoyu (zoute sojasaus)

ui
prei
tomatenstukjes in blik of gedroogde en geweekte tomaten
olie
ketchup
paprikapoeder
gistvlokken
pijnboompitjes

Bereiding

De spitskoolbladeren in hun geheel losmaken. Een paar minuten in kokend water blancheren. Goed uit laten lekken.

De sojabrokjes met het water, paprikapoeder, kerrie, ketchup en shoyu koken tot ze zacht zijn. Ongeveer 15 minuten.

In een bakpan olie warm laten worden. De ui en de prei bakken. Daarna de tomaten erbij doen en de ketchup, paprikapoeder, gistvlokken en de sojabrokjes meebakken.

De prut met de pijnboompitten in de koolbladeren rollen. In een ovenschaal leggen op zo'n manier dat er niets uit kan vallen. Ongeveer 30 à 45 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden bakken.

Fresh

categorieën: Biologische landbouw, films, Landbouw algemeen

Fresh celebrates the farmers, thinkers and business people across America who are re-inventing our food system. Each has witnessed the rapid transformation of our agriculture into an industrial model, and confronted the consequences: food contamination, environmental pollution, depletion of natural resources, and morbid obesity. Forging healthier, sustainable alternatives, they offer a practical vision for a future of our food and our planet.

Among several main characters, FRESH features urban farmer and activist, Will Allen, the recipient of MacArthur’s 2008 Genius Award; sustainable farmer and entrepreneur, Joel Salatin, made famous by Michael Pollan’s book, The Omnivore’s Dilemma; and supermarket owner, David Ball, challenging our Wal-Mart dominated economy.

Production Year: 2009
Produced and Directed by: ana Sofia joanes

Sponsors en donateurs

Sponsors kunnen een pagina kopen met daarop hun eigen tekst en afbeelding. Doordat ik mijn sponsors zelf uit kies, zullen de gesponsorde pagina's op de een of andere manier altijd affiniteit hebben met de visie die ook achter de voedselencyclopedie zit. Deze gaat over meer dan voedsel, het gaat over een manier van leven die duurzaam, mens-, dier- en milieuvriendelijk is. Met de nadruk op vriendelijk.
Dus geen advertenties van grote commerciële bedrijven maar wel misschien van sympathieke zaadhandelaren, broodverkopers en vershoutinstructeurs. Of alle anderen die zich aangetrokken voelen door deze visie en site, en die graag willen helpen om de voedselencyclopedie te laten voortbestaan en groeien.

Donateurs zijn altijd welkom om een bijdrage naar eigen keuze te storten op rekeningnummer NL18 INGB 0001 0371 11 ten name van De Zeepkist.
(Ik ben bezig over te stappen naar een vriendelijke bank maar dat is nog niet gelukt dus dit nummer gebruik ik nog even.)

Sponsors en donateurs maken het mogelijk voor mij (Mirjam Vaes) om de voedselencyclopedie te blijven schrijven en onderhouden.

Ook sponsor of donateur worden? Neem contact op voor de mogelijkheden.

Sponsors

- Jan den Besten