Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: chocoladekoekjes

Chocoladekoekjes

Ingrediënten

1 kop* havermout
1/4 kop + 2 eetlepels zonnebloemolie
1/2 kop + 2 eetlepels rijstemoutstroop
1/2 theelepel vanille
100 gram pure chocola (met of zonder suiker)
1 kop gebuild meel
1/2 theelepel natriumbicarbonaat
1/2 theelepel wijnsteenbakpoeder
1/2 theelepel zout

Bereiding

Alle droge ingrediënten bij elkaar in een kom doen. De pure chocola in kleine stukjes breken of heel kort in een keukenmachine malen en ook hierbij doen. Alles mengen.
In een andere kom alle vloeibare ingrediënten goed mengen.
De twee kommen bij elkaar voegen en alles goed roeren.

Met een eetlepel hoopjes hiervan maken op een bakplaat. Eventueel bakpapier gebruiken. De hoopjes een beetje mooi rond en plat duwen met achterkant lepel of met de hand. Leg ze niet te dicht bij elkaar want ze lopen iets uit.

Oven voorverwarmen op 180 graden. De koekjes ongeveer 15 minuten bakken in de oven, de randjes moeten lichtbruin zijn. Het is het lekkerst om ze af te laten koelen voor je ze op eet.

* Een kop is ongeveer 230 ml.

Agenda

Agenda 2014

Ook je activiteiten vermeld zien op deze agenda? Neem contact op voor de mogelijkheden.

agenda

- 2014 Jaar van de Familielandbouw (door de Verenigde Naties uitgeroepen) en de eekhoorn.

- 31 oktober 2014

Workshop met Linder van den Heerik: Water, Klimaat en Microklimaat Permacultuurcentrum Den Haag

-7 november 2014
kick-off event op de Zonnehoeve in Zeewolde ivm jaar van de bodem

- 12 november 2014
Permacultuur - wat is het en wat is het niet Permacultuurcentrum Den Haag

- 12 november 2014
Debatcyclus: voedsel voor 10 miljard: wie pakt de handschoen op?

- 22 - 23 november 2014
Gratis cursus humisme door Marc Siepman in Zwolle, op de Schellerhoeve

- 29 - 30 november 2014
Gratis cursus humisme door Marc Siepman in Rotterdam, op De Enk

- 5 december 2014
Internationale bodemdag, World Soil Day

- 13 - 14 december 2014
Gratis cursus humisme door Marc Siepman in Tienen bij Yggdrasil

- 21 december 2014 - Zutphen - 12:00-18:00
Streekmarkt GoedGeboerd! (Kerstmarkt) www.goed-geboerd.nl

2015
- jaar van de bodem

- 10 - 11 januari 2015
Gratis cursus humisme door Marc Siepman in Den Haag

- 24 - 25 januari 2015
Gratis cursus humisme door Marc Siepman in Maastricht

- 20 - 21 februari 2015
Gratis cursus humisme door Marc Siepman in Cuijk, bij Wereldtuin Verdeliet

- 7 - 8 febuari 2015
Gratis cursus humisme door Marc Siepman in Eindhoven

- 28 - 29 maart 2015
Gratis cursus humisme door Marc Siepman in Brugge

Gereedschap

categorieën: Koken en eten

Gereedschappen die gebruikt kunnen worden bij het bereiden van voedsel.

- Bakblik
- Blikopener
- Citruspers
- Deegroller
- Dunschiller
- Fornuis
- Garde
- Graanmolen
- Groentemolen
- Keukenmachine
- Klopper
- Knoflookpers
- Kookwekker
- Lepels
- Maalmolentje
- Maatbeker
- Maatlepel
- Messen
- Messenslijper
- Neteldoek
- Oven
- Oventhermometer
- Pan
- Pannelappen
- Passe vite
- Rasp
- Sapcentrifuge
- Schalen en kommen
- Schuimspaan
- Snijplank
- Spatel
- Springvorm
- Staafmixer
- Stoommandje
- Thee-ei
- Trechter
- Vijzel en stamper
- Weegschaal
- Zeef

Sponsors en donateurs

Sponsors kunnen een pagina kopen met daarop hun eigen tekst en afbeelding. Doordat ik mijn sponsors zelf uit kies, zullen de gesponsorde pagina's op de een of andere manier altijd affiniteit hebben met de visie die ook achter de voedselencyclopedie zit. Deze gaat over meer dan voedsel, het gaat over een manier van leven die duurzaam, mens-, dier- en milieuvriendelijk is. Met de nadruk op vriendelijk.
Dus geen advertenties van grote commerciële bedrijven maar wel misschien van sympathieke zaadhandelaren, broodverkopers en vershoutinstructeurs. Of alle anderen die zich aangetrokken voelen door deze visie en site, en die graag willen helpen om de voedselencyclopedie te laten voortbestaan en groeien.

Donateurs zijn altijd welkom om een bijdrage naar eigen keuze te storten op rekeningnummer NL18 INGB 0001 0371 11 ten name van De Zeepkist.
(Ik ben bezig over te stappen naar een vriendelijke bank maar dat is nog niet gelukt dus dit nummer gebruik ik nog even.)

Sponsors en donateurs maken het mogelijk voor mij (Mirjam Vaes) om de voedselencyclopedie te blijven schrijven en onderhouden.

Ook sponsor of donateur worden? Neem contact op voor de mogelijkheden.

Sponsors

- Jan den Besten