Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: abrikoos-chocolade-balletjes

Abrikoos

Ingrediënten

250 gram gedroogde abrikozen
100 gram gedroogde kokos
50 gram hazelnoten
citroenrasp
75 gram pure chocola (reep)

Bereiding

De abrikozen koken in een beetje water en daarna pureren. De hazelnoten fijnhakken en mengen met de abrikozen en de citroenrasp.

Een uur af laten koelen en balletjes van draaien.
De chocolade raspen en de balletjes erdoor rollen.

Permacultuuropleiding projecten

categorieën: Permacultuur, Project: knabbel en babbel, Meningen, Tuinieren

balkon_2_24_mei_2010 balkon_1_6_juni_2010 balkon_1_24_mei_2010

Voor de opleiding permacultuur (pc) die ik (Mirjam Vaes) dit jaar (2010) volg moet ik ook een project bijhouden, meestal is dat een tuin die je inricht volgens de pc-principes. IJverig en enthousiast als ik ben heb ik al snel meerdere projecten. Ik begin samen met een collega een Keltische tuin, een paar weken later voeg ik daar mijn eigen tuin aan toe: de knabbel en babbeltuin, voor eten en gezelligheid. Verder experimenteer ik met het verbouwen van zoveel mogelijk voedsel op mijn balkon, in mijn slaapkamer (tijdelijk ingericht als kas) en in het trappenhuis van de flat waar ik woon.

Op deze plek zal ik mijn ervaringen delen. Het is geen chronologisch verslag maar het zijn losse stukjes naar aanleiding van verschillende ervaringen en gedachten die ik heb. Veel onderwerpen lenen zich niet om meteen te vertellen maar moeten eerst een tijdje sudderen of gecombineerd worden met andere ervaringen en gedachten voor ze beschreven kunnen worden.

Zie:

- Project: knabbel en babbel