Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: pasta met gyros

Gyros

Ingrediënten

pasta
gyros
aubergine
olie
ui
prei
knoflook
gistvlokken
paprika
paprikapoeder
tomatenpuree

Bereiding

Kook de pasta (spaghetti, macaroni of iets anders). Als het gaar is uit laten lekken, spoelen met koud water en apart zetten.

In een bakpan de kleingesneden stukjes gyros op een hoog vuur bakken. Apart zetten.

In een bakpan de aubergine-in-plakken bakken met genoeg (veel) olijfolie. Uit laten lekken op keuken- of wc-papier. Klein snijden. Apart zetten.

In een braadpan of wok ui, paprika en prei bakken in olijfolie. Knoflook toevoegen maar opletten dat het niet aanbrandt. Paprikapoeder en gistvlokken erbij. Puree erbij. Als alles lekker smeuïg is (eventueel meer olie of een beetje water toevoegen) de aubergine, gyros en pasta toevoegen. Onder voortdurend roeren goed verhitten.

Permacultuuropleiding projecten

categorieën: Permacultuur, Project: knabbel en babbel, Meningen, Tuinieren

balkon_2_24_mei_2010 balkon_1_6_juni_2010 balkon_1_24_mei_2010

Voor de opleiding permacultuur (pc) die ik (Mirjam Vaes) dit jaar (2010) volg moet ik ook een project bijhouden, meestal is dat een tuin die je inricht volgens de pc-principes. IJverig en enthousiast als ik ben heb ik al snel meerdere projecten. Ik begin samen met een collega een Keltische tuin, een paar weken later voeg ik daar mijn eigen tuin aan toe: de knabbel en babbeltuin, voor eten en gezelligheid. Verder experimenteer ik met het verbouwen van zoveel mogelijk voedsel op mijn balkon, in mijn slaapkamer (tijdelijk ingericht als kas) en in het trappenhuis van de flat waar ik woon.

Op deze plek zal ik mijn ervaringen delen. Het is geen chronologisch verslag maar het zijn losse stukjes naar aanleiding van verschillende ervaringen en gedachten die ik heb. Veel onderwerpen lenen zich niet om meteen te vertellen maar moeten eerst een tijdje sudderen of gecombineerd worden met andere ervaringen en gedachten voor ze beschreven kunnen worden.

Zie:

- Project: knabbel en babbel