Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: frisse bananensaus

Rijpe bananen2

Ingrediënten

2 rijpe bananen
een pot sojayofu naturel, 500 gram
zout
thl komijnpoeder
thl korianderpoeder

Bereiding

Prak een deel van de bananen tot moes en snijd een deel in plakjes. Meng dan alle ingrediënten tot een saus.

Serveersuggestie

Als die te dik is naar je zin, kun je hem verdunnen met sojacuisine of sojamelk.
Een beetje citroensap toevoegen smaakt fris en weerhoudt de bananen van verkleuren.

De bananensaus is lekker bij Indiase gerechten zoals rijst en curry.

Permacultuuropleiding projecten

categorieën: Permacultuur, Project: knabbel en babbel, Meningen, Tuinieren

balkon_2_24_mei_2010 balkon_1_6_juni_2010 balkon_1_24_mei_2010

Voor de opleiding permacultuur (pc) die ik (Mirjam Vaes) dit jaar (2010) volg moet ik ook een project bijhouden, meestal is dat een tuin die je inricht volgens de pc-principes. IJverig en enthousiast als ik ben heb ik al snel meerdere projecten. Ik begin samen met een collega een Keltische tuin, een paar weken later voeg ik daar mijn eigen tuin aan toe: de knabbel en babbeltuin, voor eten en gezelligheid. Verder experimenteer ik met het verbouwen van zoveel mogelijk voedsel op mijn balkon, in mijn slaapkamer (tijdelijk ingericht als kas) en in het trappenhuis van de flat waar ik woon.

Op deze plek zal ik mijn ervaringen delen. Het is geen chronologisch verslag maar het zijn losse stukjes naar aanleiding van verschillende ervaringen en gedachten die ik heb. Veel onderwerpen lenen zich niet om meteen te vertellen maar moeten eerst een tijdje sudderen of gecombineerd worden met andere ervaringen en gedachten voor ze beschreven kunnen worden.

Zie:

- Project: knabbel en babbel