Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: bananentaart

Rijpe bananen2

Ingrediënten
 

voor de bodem:
1 pakje moutbiscuit van 200 gram
150 gram margarine

voor de vulling:
4 rijpe bananen
½ liter soja-vanillevla
1 zakje agar-agar
½ liter rijstemelk met amandel en hazelnoot (verkrijgbaar in natuurvoedingswinkel)

Bereiding

Om de bodem te maken koekjes verkruimelen en margarine smelten. Met elkaar mengen en in een springvorm goed aandrukken. De springvorm hoeft niet ingevet te worden.

De bodem af laten koelen tot kamertemperatuur en dan nog een half uurtje in de koelkast zetten.

In een blender de agar-agar, de bananen, de rijstemelk en sojavla mengen en daarna verhitten in een pan. Het is belangrijk om te blijven roeren zodat de agar-agar goed verdeeld blijft.
Een paar minuten zachtjes laten doorkoken (nog steeds blijven roeren).

De vulling voorzichtig over de taartbodem schenken. Laten afkoelen en in de koelkast zetten. Ongeveer twee uur koelen voor serveren. Daarna uit de springvorm halen.

A Growing Exchange

categorieën: Alternatieve landbouw, films

Een promo video voor kunstenaars Alex Wilde en Annechien Meier die een uitwisselingsproject hebben gerealiseerd in Den Haag en Glasgow, Schotland. Via ' The Growing Exchange' manifestaties willen zij de mogelijkheden verkennen in beide landen om eetbaar groen toe te voegen in reeds ingerichte en soms vervallen urbane gebieden. De oogst is dat bewoners van de wijken, geïnspireerd raken, deze mogelijkheden ontdekken en verder ontwikkelen.

A Growing Exchange" is a documentary about the research of Schottish artist Alex Wilde and Dutch artist Annechien Meier about the role of the artist in agricultural projects. During their 2 year research they met with fellow artists and decision makers in Schotland and the Netherlands.