Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: bietensalade volgens Michiel Bussink

Bietjes2

Een recept uit Ik eet, dus ik ben van Michiel Bussink

Ingrediënten

6 bietjes
olijfolie
balsamico-azijn
bosje bieslook
peper en zout

Bereiding

Koken in water is zonde, dat gaat ten koste van de smaak. Gewoon een paar uurtjes in aluminiumfolie op een smeulend vuurtje van je zelf gehakte hout laten stoven. Of vooruit, vooralsnog in de oven.

Doe de bietjes in een gietijzeren pan in een op 150 graden voorverwarmde oven. Controleer met een vork of ze na zo'n twee uur gaar zijn. Als ze afgekoeld zijn, schil er af, in kleine blokjes snijden, een paar flinke scheuten olijfolie, twee eetlepels balsamico-azijn, gesnipperde bieslook, peper en zout erdoor roeren. Uurtje laten staan en een fantastische salade die niemand je afpakt.

A Growing Exchange

categorieën: Alternatieve landbouw, films

Een promo video voor kunstenaars Alex Wilde en Annechien Meier die een uitwisselingsproject hebben gerealiseerd in Den Haag en Glasgow, Schotland. Via ' The Growing Exchange' manifestaties willen zij de mogelijkheden verkennen in beide landen om eetbaar groen toe te voegen in reeds ingerichte en soms vervallen urbane gebieden. De oogst is dat bewoners van de wijken, geïnspireerd raken, deze mogelijkheden ontdekken en verder ontwikkelen.

A Growing Exchange" is a documentary about the research of Schottish artist Alex Wilde and Dutch artist Annechien Meier about the role of the artist in agricultural projects. During their 2 year research they met with fellow artists and decision makers in Schotland and the Netherlands.