Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: italiaanse aardappelschotel

Aardappel

Ingrediënten

olie
ui
aardappels (in blokjes)
boontjes (breek- of sperzie-boontjes)
knoflook
courgette
lavas of selderie (vers)
bonekruid (liefst vers)
Italiaanse of Provencaalse kruidenmix
zwarte-olijventapenade
zout (naar behoefte)
peper (naar behoefte)
water

Bereiding

In een bakpan de olie verwarmen, meteen al de ui in ringen erbij doen en een paar minuten op een laag vuurtje bakken tot de ui glazig wordt.

De aardappels en de overige groenten, ongekookt en in handzame blokjes of schijfjes gesneden, toevoegen. Even, hooguit een paar minuten, bakken op een wat hoger vuur. Blijven roeren en zorgen dat het niet aanbakt.

De knoflook, de kruiden en de tapenade toevoegen.
Een bodempje water erbij. Aan de kook brengen met deksel erop.

Regelmatig kijken of het niet droogkookt, desnoods extra water toevoegen.

Het is klaar als de aardappels gaar zijn.

Serveersuggestie

Lekker met een yofuknoflooksaus.