Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: abrikoos-chocolade-balletjes

Abrikoos

Ingrediënten

250 gram gedroogde abrikozen
100 gram gedroogde kokos
50 gram hazelnoten
citroenrasp
75 gram pure chocola (reep)

Bereiding

De abrikozen koken in een beetje water en daarna pureren. De hazelnoten fijnhakken en mengen met de abrikozen en de citroenrasp.

Een uur af laten koelen en balletjes van draaien.
De chocolade raspen en de balletjes erdoor rollen.

Aarde-Werk de Stegge

categorieën: Permacultuur

Van de site

De initiatiefnemers van het project Aarde-Werk de Stegge willen een groeiende groep bewust levende mensen vinden, aanspreken en inspireren tot duurzaam gedrag in huishouding, bedrijf en school.

Duurzaamheid zal steeds meer de agenda bepalen van burgers, regering, provincies en gemeenten. De Praktijkschool voor Duurzaamheid wil informatie daarover verspreiden en mensen stimuleren hun leefwijze in overeenstemming te brengen met wat de aarde kan bieden en verdragen.

In de educatieve activiteiten leggen we nadruk op ervaringsgericht leren, kennisontwikkeling en toepassingen van principes uit de permacultuur. Het terrein van 1,8 ha. wordt daarom fasegewijs uitgebouwd tot een duurzaam leefsysteem waarin biologische voedselproductie en kringlooptoepassingen voor water, voedsel en energie centraal staan.

Bezoekers kunnen in de toekomst zelfstandig een rondgang door de groenten-, bloemen- en kruidentuin maken en worden uitgenodigd de kwaliteiten van deze unieke plek voluit te beleven. Voor mensen die het buitenleven op een tuinderij willen leren kennen door als W.W.O.O.F.-er een of meer weken mee te werken, biedt de Praktijkschool voor Duurzaamheid een prachtige gelegenheid. Als onderdeel van de duurzame bedrijfsvoering zijn In maart twintig zonnepanelen geplaatst op een in Achterhoekse stijl nagebouwde aardappelschuur die sindsdien gemiddeld ruim 12 kWh per dag leveren.

Blijvende gedragsverandering onder invloed van diepe ecologie

Onze activiteiten leiden tot blijvende gedragsverandering, omdat ze aansluiten bij de diepere drijfveren van mensen. Deze zijn niet aan mode of tijdgeest gebonden, maar leiden in het leerproces tot de intrinsieke motivatie voor duurzaam gedrag van mensen in de verschillende gebieden van hun leven.

Aarde-Werk de Stegge werkt vanuit een visie op een duurzame toekomst, o.a. geinspireerd door het gedachtengoed van 'Deep Ecology' dus met het oog op het welzijn en de mogelijkheden van de komende generaties. Onderdeel hiervan is het zo min mogelijk beslag leggen op de de aardse energie- en grondstoffenvoorraden. De resultaten en processen zullen worden beschreven, waardoor ook anderen kunnen profiteren van deze kennis en ervaring. Alle activiteiten leveren een bijdrage aan de duurzaamheidsdoelstellingen op het gebied van energie, klimaat en voedselproductie en -consumptie.