Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: komkommersoep

Munt2

De groente komkommer wordt over het algemeen koud, in een salade, gegeten. Maar je kan er ook lekkere soep van maken.

Ingrediënten

- komkommer(s)
- olijfolie
- bouillonpoeder of -blokje
- chilipoeder
- water
- verse muntblaadjes
- verse dille
- sojaroom

Bereiding

De komkommer(s) schillen en in blokjes snijden.
Olie in de pan doen en de komkommerblokjes en chilipoeder erbij. Het vuur laag laten zodat de komkommer kan smoren. Na een minuut of tien water en bouillon toevoegen. Langzaam aan de kook laten komen en eventjes doorkoken. Gas uitzetten. Verse takjes dille en blaadjes munt toevoegen, en er met de staafmixer een gladde soep van maken.

Serveersugeestie

Op het bord pas de sojaroom erdoor doen voor wie dat wil.

Ao nori (poeder)

categorieën: producten

Ao nori poeder is een Japanse zeegroente, oftewel zeewier. Het zijn gemalen, geroosterde nori-vellen. Het geeft een hartige smaak, maar bovendien helpt het bij de spijsvertering van peulvruchten. Het is lekker in bv. soepen of meegekookt met granen. Sommige mensen gooien het ook zo over de salade. Het bevat veel vitaminen en mineralen.

Het is te koop bij de natuurvoedingswinkel.