Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: pasta met pesto

Zevenblad1

Ingrediënten

voor de pesto:
zevenblad, rucola en/of basilicum
olijfolie
pijnboompitjes
gistvlokken
knoflook
peper
zout

voor de pasta (spaghetti, macaroni of iets anders):
pasta
ui
knoflook
olijfolie
olijven

Bereiding

Pesto: meng alle ingrediënten in een vijzel of maal alles fijn met een staafmixer.

Kook de pasta beetgaar. Afspoelen onder koud water en uit laten lekken.
In een bakpan of wok de olie langzaam verwarmen. Meteen al de fijngesneden ui en knoflook meebakken, pas op dat de knoflook niet te bruin wordt. Als de uien mooi glazig zijn de pasta erbij bakken. Pesto en gehalveerde olijven (zonder de pitten) erdoor roeren en opdienen.

Serveersuggestie

Lekker met een frisse groene salade, van onkruid (boerenwormkruid, zuring, melde, zevenblad etc.) uit eigen tuin ofzo.

Arragon, Jan van

categorieën: personen

Jan van Arragon heeft het ecologische landbouwbedrijf 'De Bioakker', waar hij groenten, bloemen, kruiden en zaaigoed kweekt. Het bijzondere is dat hij dit doet zonder dierlijke producten als mest en gier. Hij doet dit in Voorst en Almen.

Elke donderdag en zaterdag verkoopt hij zijn producten op de (biologische) markt in Zutphen.
Ook verzorgt hij cursussen, informatieavonden en rondleidingen. Het is ook altijd mogelijk om een dagje mee te werken.