Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: aubergine-tomatenschotel

Tijm1

Ingrediënten (voor 2 personen)

- olijfolie
- 1 middelgrote aubergine
- 3 tomaten
- 1 teen knoflook
- zout
- peper
- tijm

Bereiding

Was de aubergine en snijd ‘m in schijfjes of in plakken. Bak deze in een flinke hoeveelheid hete olie totdat hij zacht en sappig is.

Voeg het gehakte teentje knoflook, peper, zout, tijm en de in stukjes gesneden tomaten toe.

Dek de pan af en laat het lekker pruttelen, ongeveer 15 tot 25 minuten.

Serveersuggestie

Serveren met rijst en vegetarische gyros.

Au bain marie

categorieën: Bereidingstechnieken

Het badje van Marie.

Het verhitten of warm houden van een gerecht in een afgesloten pan of kom, die in een heet waterbad is geplaatst. Op deze manier blijft het gerecht onder de 100 graden, het kookpunt. Dit helpt tegen schiften en aanbranden.