Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: marokkaanse aardappelschotel

Aardappel

(Geïnspireerd op Madhur Jaffrey's vegetarische gerechten.)

Ingrediënten

olie
ui
aardappels
gepelde tomaten uit blik (uit blik omdat verse tomaten soms een wat zure smaak kunnen geven bij het bakken)
paprikapoeder
kurkuma (veel)
zout
chilipoeder
koriander (vers of poeder)
water

Bereiding

In een bak- of braadpan met dikke bodem de olie langzaam verhitten. De ui, in ringen gesneden, meteen toevoegen en een paar minuten onder af en toe roeren glazig laten worden.
De aardappels in blokjes van ongeveer een vierkante cm of iets groter snijden.

Alle ingrediënten toevoegen. Behalve als je verse koriander gebruikt, die moet pas op het allerlaatst toegevoegd worden.
Aan de kook laten komen en dan het gas laag zetten, het mag zachtjes blijven koken.
Af en toe kijken of het niet droogkookt, in dat geval water toevoegen.

Het gerecht is klaar als de aardappels gaar zijn, dit is na ongeveer een half uur of iets minder. In een aardappel prikken om te kijken of het zover is.

Back to the Garden

categorieën: films

Director: Kevin Tomlinson
Duration: 70 min
Country: USA, 2009

For all your neo-hippies out there! In the sixties they were satirized and vilified for rejecting materialism and corporate culture, in the seventies they stopped the war, started communes, urged back to the land and environmental sustainability...but by the eighties they had virtually disappeared from everyday life. So where did all the “flowers” go?

Back to the Garden presents a time-lapse view—twenty years in the lives of a group of idealist baby boomers who rejected and dropped out of the mainstream, who went back to the land, overcoming many personal sacrifices In pursuit of their dreams. And it's a film about us too, because the counterculture of the sixties affected all of us and forever changed our ideas about how we define love, wealth, spirituality and freedom.