Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: italiaanse aardappelschotel

Aardappel

Ingrediënten

olie
ui
aardappels (in blokjes)
boontjes (breek- of sperzie-boontjes)
knoflook
courgette
lavas of selderie (vers)
bonekruid (liefst vers)
Italiaanse of Provencaalse kruidenmix
zwarte-olijventapenade
zout (naar behoefte)
peper (naar behoefte)
water

Bereiding

In een bakpan de olie verwarmen, meteen al de ui in ringen erbij doen en een paar minuten op een laag vuurtje bakken tot de ui glazig wordt.

De aardappels en de overige groenten, ongekookt en in handzame blokjes of schijfjes gesneden, toevoegen. Even, hooguit een paar minuten, bakken op een wat hoger vuur. Blijven roeren en zorgen dat het niet aanbakt.

De knoflook, de kruiden en de tapenade toevoegen.
Een bodempje water erbij. Aan de kook brengen met deksel erop.

Regelmatig kijken of het niet droogkookt, desnoods extra water toevoegen.

Het is klaar als de aardappels gaar zijn.

Serveersuggestie

Lekker met een yofuknoflooksaus.

Bag it - A life less plastic

categorieën: Acties, films, natuur en milieu

Director: Suzan Beraza
Duration: 78 min
Country: USA

The idea for this critically acclaimed film began with Jeb, an average American guy (who is admittedly not a “tree hugger”) making a pledge to stop using plastic bags. This simple act had huge consequences for him...
Jeb embarked on a global tour to unravel the complexities of our plastic world and his journey took several personal twists. Thankfully, he decided to share them with all of us on film.

BAG IT is a film that examines our society’s use and abuse of plastic in a thoroughly entertaining way. The film focuses on plastic as it relates to our society’s throwaway mentality and our culture of convenience and over consumption. After you watch it, we can promise the world of plastic will never look the same to you again!