Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: Reuzenzwam met Green zebra's

Green zebra

Ingrediënten

- reuzenzwam, jong
- olie en/of boter
- green zebra tomaten
- 1 ui, in ringen
- 1 prei in ringen en gewassen
- teen knoflook, geperst
- ketchup
- peper, zout, paprikapoeder

Bereiding

Borstel de zwammen goed schoon en snijd in repen.

Verhit olie en/of boter in een bakpan en bak hierin de zwam met de ui. Voeg hier de prei en de tomaten aan toe en laat even op hoog vuur, onder voortdurend roeren lekker bakken.

De overige ingrediënten toevoegen en nog een minuut of 10 op het vuur laten.

Bakken

categorieën: Bereidingstechnieken

Het in een open pan gaar maken van gerechten in een vorm van vet: margarine, boter of olie. Temperaturen liggen tussen 120 en 220 graden.

Olie kan hetere temperaturen hebben dan margarine of boter, en kan dus beter gebruikt worden bij voedingsmiddelen die relatief veel vocht bevatten zoals groenten en pannekoeken.