Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: kokos-citroen-taart

Citroen

Ingrediënten

1 pakje moutbiscuit (200 gram)
150 gram plantaardige margarine
1 pakje sojavanillevla (½ liter)
1 blikje kokosmelk (400 ml)
1 zakje agar-agar
citroenrasp van 2 citroenen

Bereiding

Verkruimel de moutbiscuit en smelt de margarine. Meng de biscuitkruimels door de margarine en stort in een springvorm. Goed aanduwen en laten afkoelen.

Meng de vanillevla, kokosmelk, citroenrasp en agar-agar met de staafmixer. Dit mengsel langzaam verhitten in een pan en een paar minuten zachtjes door laten koken. Tijdens het verhitten en koken goed blijven doorroeren.

Over de taartbodem gieten en af laten koelen in de vorm. Twee uur in de koelkast zetten voor serveren.

Basilicum en brandnetels

categorieën: films

Basilicum_Brandnetels

Korte afstudeerspeelfilm van Leyla Everaers. Sylvia Hoeks speelt de jonge Julie, die in een dorpje waar de tijd stil is blijven staan met haar moeder een eethuis runt. De gerechten die ze serveert zijn huiselijk en geweldig lekker – met liefde verzamelde ingrediënten worden door Julie met hulp van haar grote receptenplakboek tot heerlijke maaltijden gekookt. Het leven is mooi en gemakkelijk, tot haar lang verdwenen vader plotseling opduikt. Hij is eveneens kok, maar dan in een kamp van milieuactivisten. Zijn aanwezigheid verstoort het leven van de koppige Julie danig. En wat heeft hij te maken met Julies geliefde receptenplakboek?

Basilicum & Brandnetels is prachtig gefilmd. Niet alleen is het Limburgse dorpje bijna sprookjesachtig knus, vooral ook het eten wordt liefdevol in beeld gebracht. Als een zeventiende-eeuws stilleven dat de rijkdom van het leven moet verbeelden. Je kunt het bijna ruiken.