Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: boekweitpannenkoek met cacao en kaneel

Kokosolie

Dit recept is naar een voorbeeld uit het boek Oersterk van Richard de Leth

Ingrediënten

- 150 gram boekweit
- 100 gram speltbloem
- 1 liter (soja-, rijste-, amandel-, haver-) melk
- 1 eetlepel rauwe cacao
- 1 theelepel kaneel
- kokosolie

Bereiding

Mix alle ingrediënten behalve de kokosolie in een kom.

Bak de pannenkoeken in de kokosolie.

Bereidingstechnieken

categorieën: Koken en eten

Om voedsel te bereiden zijn veel technieken mogelijk, hieronder volgen de meest voorkomende.

- Aromatiseren
- Au bain marie
- Bakken
- Beslaan
- Binden
- Blancheren
- Braden
- Canneleren
- Caramelliseren
- Doppen en dubbeldoppen
- Farceren
- Frituren
- Fruiten
- Glaceren
- Gratineren
- Inkoken
- Koken
- Marineren
- Paneren
- Pocheren
- Pureren
- Roerbakken
- Roosteren
- Sauteren
- Smoren
- Snijden
- Souffleren
- Spatelen
- Stampen
- Stomen
- Stoofkuil
- Stoven
- Trekken
- Weken
- Wellen
- Zeven