Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: ontbijtsalade

Rozijnen

Ingrediënten

water

 

gedroogde vijgen
rozijnen
sesamzaadjes
appel
sinaasappel
walnoten
venkel
bleekselderij

Bereiding

De avond ervoor de vijgen, in stukjes gesneden of geknipt, samen met de rozijnen en de sesamzaadjes weken in een schaal. Zet ze ruim onder water, als niet alle vocht wordt opgenomen is dit zeer goed nog te drinken.

's Morgens in de schaal de overige ingrediënten, in stukjes gesneden of gebroken, toevoegen.
Mengen en meteen opeten.

Binnenmelk

categorieën: Acties, Bio industrie, Vlees en veeteelt

Van de site binnenmelkvrij.nl

Misschien heb je de afgelopen dagen iets over Binnenmelk gehoord? “Melk van koeien die altijd binnen staan!” was de reclameleus. Via sociale media en e-mail werd gereageerd op dit nieuwe melkproduct, mensen spraken er schande van. En dat is precies wat WSPA wilde bereiken!

WSPA heeft Binnenmelk bedacht. Met een grote abri op het Leidseplein en advertenties in dagblad Trouw presenteerden we Binnenmelk aan het Nederlandse publiek. En die reageerden sterk op dit product: koeien horen niet binnen maar in de wei!

Helaas staan steeds meer koeien hun hele leven binnen. Ondanks dat het merk Binnenmelk gelukkig niet bestaat, worden er in Nederland wel degelijk vele liters binnenmelk geproduceerd. Inmiddels staan zo’n 400.000 Nederlandse melkkoeien het hele jaar op stal en hun aantal blijft groeien. WSPA wil dat alle Nederlandse koeien de wei in kunnen.

Binnenkaas

Het overgrote deel van de melk geproduceerd door binnenkoeien komt in kaas terecht. Binnenkaas dus. Daarom hebben we de Nederlandse kaasproducenten gevraagd om voortaan melk in te kopen van koeien die naar buiten mogen. Als de vraag naar weidemelk toeneemt zullen meer boeren hun koeien weer in de wei laten lopen.

Nu roepen we jou op om onze oproep te steunen en ook aan Nederlandse kaasmakers te vragen om alleen nog maar binnenmelkvrije kaas te produceren. Hoe meer Nederlanders hun kaasmakers een kaart sturen en laten weten dan binnenkaas niet kan, hoe eerder de kaasmakers voor binnenmelkvrij zullen kiezen.
Kies voor binnenmelkvrij en help onze koeien weer in de wei!