Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: cashewmelk

Cashewmelk is te gebruiken in plaats van gewone of kokosmelk in bijvoorbeeld pap, smoothies, een curry.

Ingrediënten

100 gram ongezouten, ongebrande cashewnoten
4 dl water
scheutje diksap

Bereiding

De cashewnoten eerst zo fijn mogelijk malen in een keukenmachine of blender. Daarna het water en de diksap in blender mengen met de gemalen noten.

Binnenmelk

categorieën: Acties, Bio industrie, Vlees en veeteelt

Van de site binnenmelkvrij.nl

Misschien heb je de afgelopen dagen iets over Binnenmelk gehoord? “Melk van koeien die altijd binnen staan!” was de reclameleus. Via sociale media en e-mail werd gereageerd op dit nieuwe melkproduct, mensen spraken er schande van. En dat is precies wat WSPA wilde bereiken!

WSPA heeft Binnenmelk bedacht. Met een grote abri op het Leidseplein en advertenties in dagblad Trouw presenteerden we Binnenmelk aan het Nederlandse publiek. En die reageerden sterk op dit product: koeien horen niet binnen maar in de wei!

Helaas staan steeds meer koeien hun hele leven binnen. Ondanks dat het merk Binnenmelk gelukkig niet bestaat, worden er in Nederland wel degelijk vele liters binnenmelk geproduceerd. Inmiddels staan zo’n 400.000 Nederlandse melkkoeien het hele jaar op stal en hun aantal blijft groeien. WSPA wil dat alle Nederlandse koeien de wei in kunnen.

Binnenkaas

Het overgrote deel van de melk geproduceerd door binnenkoeien komt in kaas terecht. Binnenkaas dus. Daarom hebben we de Nederlandse kaasproducenten gevraagd om voortaan melk in te kopen van koeien die naar buiten mogen. Als de vraag naar weidemelk toeneemt zullen meer boeren hun koeien weer in de wei laten lopen.

Nu roepen we jou op om onze oproep te steunen en ook aan Nederlandse kaasmakers te vragen om alleen nog maar binnenmelkvrije kaas te produceren. Hoe meer Nederlanders hun kaasmakers een kaart sturen en laten weten dan binnenkaas niet kan, hoe eerder de kaasmakers voor binnenmelkvrij zullen kiezen.
Kies voor binnenmelkvrij en help onze koeien weer in de wei!