Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: linzen-prei bijgerecht

Prei

Ingrediënten

(bijgerecht voor 4 personen of voor 2 personen als hoofdgerecht)
- 100 gram dupuislinzen
- bouillonpoeder of -blokje
- water
- olijfolie
- 2 preien
- flinke lepel tomatenpuree
- paprikapoeder
- zout en peper naar smaak

Bereiding

Kook de linzen volgens aanwijzingen in water met bouillon tot ze gaar zijn. Laat ze uitlekken.

Snij de prei in ringen en was ze goed.

In een bakpan de olie doen en de prei al snel toevoegen. Het geeft niet als deze nog vochtig is van het spoelen. Vuur laag laten en de prei op deze manier ruim de tijd geven gaar te worden. Af en toe omscheppen.
Als de prei mooi zacht is geworden de linzen en andere ingrediënten er bij doen.

Alles goed warm laten worden terwijl je af en toe alles omschept. Als het te roog lijkt te worden beetje water toevoegen.

Serveersuggestie

Lekker bij een pompoengerecht.

Bio mijn natuur

categorieën: Biologische landbouw, Handel, keurmerk en logo, natuur en milieu, organisaties

biomijnnatuur

Bio mijn natuur is de basis van de nieuwe huisstijl van de Belgische VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing) en het BioForum Vlaanderen (en Wallonië) om consumenten duidelijkheid te geven over biologische voeding.
Om dit op een eenduidige en (voor iedereen) herkenbare manier naar buiten te brengen is er een logo ontworpen.

Bio mijn natuur vat in drie woorden samen waar bio voor staat:
Bio is authentiek
Bio is zuiver (op de graat)
Bio zit van binnen - (Bio is een overtuiging / Bio is een tikkeltje eigenwijs)

De Bio-ballon is het meest significante onderdeel van de huisstijl.

Bio mijn natuur is geen vervanging van het Biogarantie-label.

Bronnen
-
www.bioforum.be/
- http://www.vlam.be/who/index_nl.phtml