Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: zuurkoolsalade

Zuurkoolsalade

Ingrediënten

- rozijnen en/of abrikozen in stukjes
- zuurkool
- appels
- lijnzaad
- pompoenpitjes
- walnoten

Bereiding

Week de rozijnen en/of de abrikozen in stukjes in een bakje water, hoe langer hoe zachter ze worden.

De zuurkool kan uitgeknepen worden als ie nog in de verpakking zit om zo alles wat minder zuur te laten worden. Houd je echt heel erg van zuur dan kan je het sap gewoon erin laten.

De zuurkool in een schaal doen en met twee vorken of met je handen uit elkaar trekken.
De geweekte rozijnen en/of stukjes abrikoos toevoegen, met het weekwater, als dat niet teveel is. De appels raspen. Het lekkerste is om ongeveer net zo veel appel als zuurkool te gebruiken.
De walnoten in kleine stukjes breken of malen.

Alles bij elkaar in de schaal doen, goed roeren met de twee vorken.
Als het te zuur is kan je eventueel wat diksap toevoegen.

Er kunnen natuurlijk allerlei ander ingrediënten naar smaak toegevoegd worden. Ik doe een greep: peer, gedroogde en geweekte pruimen, gedroogde incabessen, kokosrasp enz. enz.

Bio mijn natuur

categorieën: Biologische landbouw, Handel, keurmerk en logo, natuur en milieu, organisaties

biomijnnatuur

Bio mijn natuur is de basis van de nieuwe huisstijl van de Belgische VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing) en het BioForum Vlaanderen (en Wallonië) om consumenten duidelijkheid te geven over biologische voeding.
Om dit op een eenduidige en (voor iedereen) herkenbare manier naar buiten te brengen is er een logo ontworpen.

Bio mijn natuur vat in drie woorden samen waar bio voor staat:
Bio is authentiek
Bio is zuiver (op de graat)
Bio zit van binnen - (Bio is een overtuiging / Bio is een tikkeltje eigenwijs)

De Bio-ballon is het meest significante onderdeel van de huisstijl.

Bio mijn natuur is geen vervanging van het Biogarantie-label.

Bronnen
-
www.bioforum.be/
- http://www.vlam.be/who/index_nl.phtml