Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: oliekoek

Olijfolie

Een oliekoek is een variant op de bekende boterkoek.


Ingrediënten

700 gram gebuild meel
250 ml olie
400 gram rijstestroop
½ theelepel zout
geraspte citroenschil
2 eetlepels water

Bereiding

Alles met elkaar mengen en in een ingevette springvorm doen.
Bakken in de voorverwarmde oven op 225 graden, ongeveer 25 minuten.

Biogarantie-label

categorieën: Handel, keurmerk en logo, natuur en milieu, organisaties

biogarantielabel

Het Belgische Biogarantie-label is tot op heden het belangrijkste herkenningsmiddel voor de consument. Het label garandeert het biologische karakter van het product, en wekt vertrouwen.

In de Biogarantie vzw (vereniging zonder winstoogmerk) beheren de beroepsverenigingen van telers, verwerkers, distributeurs en verkooppunten samen het merk. Dit beheer bestaat uit het steeds verder ontwikkelen van het Biogarantie-lastenboek, het verdedigen van het merk tegen misbruik en fraude, het promoten van het label (i.s.m. VLAM), communicatie tussen de verschillende schakels in de afzetketens, uitvoeren van onderzoeksprojecten ter ondersteuning van de sector: allerhande activiteiten dus, die aan het Biogarantie-label een sterke inhoudelijke en communicatieve lading geven.