Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: pastinaaksoep met gember en sinaasappel

Gember

Ingrediënten (voor 4 personen)

- 1 eetlepel olijfolie
- 1 teen knoflook
- 1 ui, gesnipperd
- 2 theelepels korianderzaad (ketoembar)
- ongeveer 600 ml groentebouillon
- ongeveer 5 cm gemberwortel, eventueel geschild en geraspt
- 600 gram pastinaak, in plakjes of blokjes
- sap van 3 sinaasappels
- 125 ml sojaroom (soja cuisine)
- naar smaak zout en peper
- schil van 1 sinaasappel, geraspt

Bereiding

Bak de ui in de olie ongeveer 3 minuten op een laag vuur en voeg hierna de knoflook en ketoembar toe. Bak nog een paar minuten.

Voeg de bouillon, de pastinaak en de gember toe en breng aan de kook. Kook totdat de pastinaak zacht is (ongeveer 8 minuten).

Pureer de soep en roer er dan de sinaasappelsap en soja cuisine door.

Breng nog even aan de kook en maak af met zout en peper. Bestrooi met de sinaasappelschilletjes.

Biogarantie-label

categorieën: Handel, keurmerk en logo, natuur en milieu, organisaties

biogarantielabel

Het Belgische Biogarantie-label is tot op heden het belangrijkste herkenningsmiddel voor de consument. Het label garandeert het biologische karakter van het product, en wekt vertrouwen.

In de Biogarantie vzw (vereniging zonder winstoogmerk) beheren de beroepsverenigingen van telers, verwerkers, distributeurs en verkooppunten samen het merk. Dit beheer bestaat uit het steeds verder ontwikkelen van het Biogarantie-lastenboek, het verdedigen van het merk tegen misbruik en fraude, het promoten van het label (i.s.m. VLAM), communicatie tussen de verschillende schakels in de afzetketens, uitvoeren van onderzoeksprojecten ter ondersteuning van de sector: allerhande activiteiten dus, die aan het Biogarantie-label een sterke inhoudelijke en communicatieve lading geven.