Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: pompoencurry

Zapallito pompoen

Ingrediënten

- pompoen, in stukjes
- sperziebonen, gebroken
- broccoli, in roosjes en het steeltje in stukjes
- ui
- prei, in ringetjes
- wortel
- kerrie,
- koriander
- kurkuma
- knoflook
- kokosmelk

Bereiding

De pompoen, boontjes en broccoli ongeveer 10 minuten koken tot ze net niet helemaal gaar zijn. In een andere pan de ui, prei en wortel in de olie bakken.
Na ongeveer 10 minuten de kruiden en knoflook erbij. Dan de afgegoten groenten en de kokosmelk toevoegen. Ongeveer een kwartier laten sudderen. Als het te droog lijkt te worden meer kokosmelk of water toevoegen. Af en toe roeren om aanbranden te voorkomen.

Biogarantie-label

categorieën: Handel, keurmerk en logo, natuur en milieu, organisaties

biogarantielabel

Het Belgische Biogarantie-label is tot op heden het belangrijkste herkenningsmiddel voor de consument. Het label garandeert het biologische karakter van het product, en wekt vertrouwen.

In de Biogarantie vzw (vereniging zonder winstoogmerk) beheren de beroepsverenigingen van telers, verwerkers, distributeurs en verkooppunten samen het merk. Dit beheer bestaat uit het steeds verder ontwikkelen van het Biogarantie-lastenboek, het verdedigen van het merk tegen misbruik en fraude, het promoten van het label (i.s.m. VLAM), communicatie tussen de verschillende schakels in de afzetketens, uitvoeren van onderzoeksprojecten ter ondersteuning van de sector: allerhande activiteiten dus, die aan het Biogarantie-label een sterke inhoudelijke en communicatieve lading geven.