Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: Chinese groentesoep met tofoe

Paksoy

Een recept uit Het 2 dagen dieet van Michelle Harvie & Tony Howell.

Ingrediënten, voor 1 persoon

- 250 ml (zoutarme) bouillon
- 1 kleine stronk paksoi (paksoy), schoongemaakt (ongeveer 60 gram)
- 3 champignons, in dunne plakken
- 3 lente-uitjes, schoongemaakt en in dunne ringen
- 1 teen knoflook, gepeld
- 1 stukje verse gemberwortel, geschild (ongeveer 6 cm)
- 150 gram stevige tofoe
- scheutje sojasaus

Bereiding

Breng de bouillon aan de kook.

Haal de bladeren van de paksoi uit elkaar en snijd de stengels in staafjes en de bladeren in dunne reepjes. Doe de stengels bij de bouillon samen met de champignons en de lente-uitjes en laat alles pruttelen op een laag vuur.

Rasp de knoflook en de gember boven de pan en laat ze 3 minuten meekoken.

Snijd de tofoe in blokjes van ongeveer 1,5 cm. Voeg dan de kleingesneden bladeren en de tofoe toe aan de bouillon. Laat alles nog 2 minuten pruttelen.

Neem de pan van het vuur en schep met een schuimspaan de groenten en de tofoe in een kom. Giet er voorzichtig de bouillon over en voeg een scheutje sojasaus toe.

Biologisch en gemak Een combinatie voor de toekomst

Rapportage van een consumentenonderzoek dat tot doel heeft om meer zicht te krijgen op de mate waarin, en de wijze waarop, gemak te combineren is met het product biologisch vers vlees. Bij 24 light-users is nagegaan waar biologisch in hun ogen in het algemeen voor staat, en in het bijzonder in relatie tot biologisch vers vlees. Ook is onderzocht wat gemak in het algemeen, en in het bijzonder in relatie tot vers vlees voor deze groep betekent.

Auteurs

- Van Wijk-Jansen
- E. G. Tacken

Den Haag, LEI, 2009, Rapport 2008-028
ISBN 978 90 8615 250 6
Prijs € 15,-