Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: gestoofde spitskool

Rodespitskool

Ingrediënten

olie
ui
verse gember
kerrie
spitskool
kokosmelk

Bereiding

De spitskool in fijne reepjes snijden.

In een pan met een dikke bodem de ui in de olie fruiten. De gember schillen en fijnsnijden of door een knoflookpers persen en meebakken. Vuur niet te hoog. Kerrie toevoegen.

De spitskool erbij doen en even meebakken. Dan de kokosmelk toevoegen. Goed roeren en met een deksel op de pan nog ongeveer 15 minuten stoven.

Serveersuggestie

Dit gerecht kan geserveerd worden als een bijgerecht bij een rijsttafel of als een hoofdgroentegerecht bij een aardappelmaaltijd.

Blauwe bes

categorieën: Gezond voedsel, producten

Vaccinium corymbosum. - Naast blauwe bes ook wel trosveenbes genoemd.

Deze bes is een superfood, een heel gezonde vrucht omdat hij een krachtige antioxidant bevat: de kleurstof anthocyaan die de bes z'n kleur geeft. Hoe kleiner de bes hoe meer van deze antioxidant hij bevat, geconcentreerd in het schilletje.
De blauwe bes is famillie van de bosbes en de cranberry en groeit vooral in Azië, Noord-Amerika en Canada. De bosbes komt in Europa meer voor en de cranberry in Nederland eigenlijk alleen op Terschelling.