Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: spitskoolsalade

Spitskool1

Ingrediënten

spitskool
rode ui
wortel
appel
yofu
mosterd
knoflook
dille
olijfolie

Bereiding

De kool in kleine stukjes snijden, de appel en de wortel raspen. De rode ui in dunne ringetjes snijden.
De overige ingrediënten mengen tot een dikke saus.
Alles door elkaar mengen.

Bloed

categorieën: films

Dinanda Luttikhedde en Nelleke Koop volgden de kunstenaars Sjef Meijman en Elles Kiers met een van hun varkens naar het slachthuis, waar ze hun dierbare Bom lieten afmaken. Drie dagen later haalden ze Bom in twee helften op, om het slachten vanaf daar eigenhandig voort te zetten. In de film zien we hoe het levende dier verandert in een worst om uiteindelijk in de mond van de mens te verdwijnen.

De film Bloed laat alles zien wat je in de film Goddelijk Varken niet te zien krijgt, het daadwerkelijk slachten van een varken. Kijken waar het vlees dat we eten vandaan komt en hoe het op ons bord terecht komt. Want vlees is lekker, maar de karbonades groeien niet aan de boom maar aan een beest en als we dat onthouden is het eten van vlees opeens een hele andere aangelegenheid. Wel voor de mensen met sterke magen.