Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: roerbak-paksoy

Paksoy

Ingrediënten

1 paksoy
1 pak rooktofu
2 wortels
1 rode paprika in blokjes
100 gram rijst
olie
sojasaus

Bereiding

Kook de rijst.

Bak de tofu in blokjes lekker knapperig.

Snij de paksoy en de paprika in reepjes en de wortel in blokjes. Bak deze in een wok met olie.
Voeg sojasaus toe.

De gare rijst en de tofublokjes op het laatst even meebakken.

Serveersuggestie

Pindasaus erbij.

Bloed

categorieën: films

Dinanda Luttikhedde en Nelleke Koop volgden de kunstenaars Sjef Meijman en Elles Kiers met een van hun varkens naar het slachthuis, waar ze hun dierbare Bom lieten afmaken. Drie dagen later haalden ze Bom in twee helften op, om het slachten vanaf daar eigenhandig voort te zetten. In de film zien we hoe het levende dier verandert in een worst om uiteindelijk in de mond van de mens te verdwijnen.

De film Bloed laat alles zien wat je in de film Goddelijk Varken niet te zien krijgt, het daadwerkelijk slachten van een varken. Kijken waar het vlees dat we eten vandaan komt en hoe het op ons bord terecht komt. Want vlees is lekker, maar de karbonades groeien niet aan de boom maar aan een beest en als we dat onthouden is het eten van vlees opeens een hele andere aangelegenheid. Wel voor de mensen met sterke magen.