Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: ananas-banaan-kokos-taart

Rijpe bananen2

Ingrediënten

voor de bodem:
40 gram zonnebloempitten
75 gram sesamzaad
75 gram amandelen
30 gram kokos
75 gram rozijnen
75 gram dadels, ontpit
1 theelepel geraspte nootmuskaat

voor de vulling::
4 rijpe bananen
25 gram geraspte kokos
1 klein potje ananasstukjes
2 theelepels diksap
1 zakje agar-agar
3 eetlepels geraspte kokos

Bereiding

Alle ingrediënten voor de bodem, behalve de nootmuskaat, in een keukenmachine fijn malen. Een klein beetje water toevoegen en dan deze massa in een springvorm goed aandrukken. Bestrooi deze taartbodem met nootmuskaat.

De bananen in plakjes snijden en over de bodem verdelen. De ananasstukjes met het sap, de agar-agar, 25 gram geraspte kokos en diksap mengen met staafmixer.
Dit een paar minuten zachtjes laten doorkoken in een pannetje en daarna over de taartbodem gieten.

Bestrooien met de kokos en af laten koelen in de springvorm. Minsten twee uur in de koelkast zetten. Daarna pas uit de vorm halen.

Boomui

categorieën: Koken en eten, producten

boomui

Boomui of Egyptische ui (Egyptian walking onion) (Allium cepa var. Viviparum) is een meerjarige looksoort die als bijzonderheid heeft dat op de uiteinden van de stengels ook kleine uitjes groeien. Deze kan je gebruiken om nieuwe planten te kweken, maar je kan ze ook eten.
Als je niets met deze broedbolletjes doet, vallen ze van de plant en gaan ze wortelen.

Naast de voedzame en medicinale eigenschappen is de boomui ook een goede bijenplant.