Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: gierst met aubergine

Aubergine

Ingrediënten

water
bouillon
bonenkruid
gierst

olie
aubergine
ui
cherry-tomaatjes
peper
zout
paprikapoeder
chilipoeder
ketchup
sambal
tofu-tomaatsmeersel

Bereiding

De gierst opzetten met ongeveer 2 keer zoveel water als gierst. Als je eerst het water met de bouillon en het bonenkruid aan de kook laat komen voor je de gierst erbij doet, wordt het minder kleverig. Even laten koken en dan op een zo laag mogelijk vuurtje zetten. Of in een hooikist (bed), tot het gaar is.

De aubergine in blokjes snijden. Genoeg (veel) olie in de pan heet laten worden. De aubergineblokjes erbij doen. Lekker bruin laten worden aan alle kanten tot ze zacht zijn maar niet sponzig.

Dan de in ringen gesneden ui toevoegen. De kruiden, sambal en ketchup en de tomaatjes mee laten bakken.

Een grote schep van het tofu-tomaatsmeersel door de groenten roeren en mee laten bakken.

Als de gierst gaar is deze op een bord scheppen. De rest ernaast leggen.

Boutenko, Victoria

categorieën: personen

rawfamily 12steps

Victoria Boutenko is de moeder van de Raw Family. In het gelijknamige boek (The Raw Family) beschrijft zij de weg die haar familie aflegt om door middel van 100 % rauw voedsel te genezen van kwalen als (jeugd)-suikerziekte, astma, hoge bloeddruk en andere.

In 12 Steps to Raw Foods beschrijft zij de verslavende werking van gekookt voedsel en hoe je van die verslaving af kan komen.

In Green for Life schrijft zij over het belang van het eten (of drinken) van groene blaadjes (greens).