Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: gebakken zuurkool

Ingrediënten

- 1 pakje zuurkool (500 gram)
- 400 gram aardappels
- olie
- 1 grote ui, in ringen
- 1 grote appel, liefst een harde die stevig blijft, dus geen moesappel
- 1 gehaktbal (Bonanza veggie steak van Viana, te vinden in de koeling van de biowinkel; dit product bevat suiker)
- zout en peper naar smaak

Bereiding

Snijd de aardappels in blokjes en kook ze 3 of 4 minuten. Afgieten en uit laten lekken.

Bak de aardappelblokjes in hete olie tot ze vrijwel gaar zijn. Doe dan de in ringen gesneden ui en de in blokjes gesneden appel erbij. Deze moeten ook even lekker bakken.

De gehaktbal kleingesneden toevoegen, net als het zout en peper.

De zuurkool uit laten te lekken en als de uien gaar zijn door de aardappels roeren. Vuur hoog zetten en blijven omscheppen.

Serveersuggesties

- In plaats van de gehaktbal kan ook een andere vleesvervanger gebruikt worden. Het kan ook gewoon weggelaten worden.
- Als je zuurkool te zuur vindt, kan je 'm spoelen onder de kraan. Dit scheelt veel. Daarna wel goed uit laten lekken.

Brian Clement

categorieën: personen, Rauw eten

Brian Clement is auteur van bestsellers op het gebied van voeding en gezondheid, internationaal spreker en directeur van het bekende Hippocrates Health Institute te Florida, VS. Dit instituut helpt mensen op weg zichzelf te genezen, ziektes te voorkomen, fit en uiterst gezond te worden en te blijven tot op hoge leeftijd.

Brian is een van de vooraanstaande auteurs die mee hebben gewerkt aan het boek 'Raw Food Works' (Rauwe voeding werkt!), dat is uitgegeven in 2009.