Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: amandelkoekjes

Amandelkoekjes

Ingrediënten (voor ongeveer 14 koekjes)

120 gram gebuild meel80 gram gemalen amandeleneetlepel sojameel3 eetlepels olie3 eetlepels ahornsiroop2 eetlepels rijststroop1/2 theelepel natriumbicarbonaateetlepel water2 à 3 eetlepels chocopasta of jam

Bereiding

Meng het gebuilde meel met het sojameel, natriumbicarbonaat en de amandelen. In een andere schaal meng je de olie, ahornsiroop, rijststroop en water.
Voeg de droge massa bij deze schaal. Goed mengen tot je een soepel deeg hebt.

Vorm van dit deeg kleine platte rondjes van ongeveer 1 centimeter dikte en leg ze op een bakplaat. Duw met een vinger een kuiltje in elk koekje, en vul dit met de chocopasta of de jam.

In een voorverwarmde oven van 175 graden 10 à 15 minuten bakken tot de randjes lichtbruin zijn.

Broccoli

categorieën: Gezond voedsel, producten

broccoli

Groente uit de famillie van de kruisbloemigen.

Naast veel vezels, calcium, foliumzuur, ijzer en vitamine C bevat het sulforafaan, een zwavelhoudende stof die niet alleen verantwoordelijk is voor de licht bittere smaak, maar ook een antikankerwerking lijkt te hebben. Jonge broccolikiemen hebben zelfs 30 keer zoveel van deze stof.

Als je broccoli in water kookt, gaat een deel van het sulforafaan in het water zitten en dus verloren, tenzij je het water ook opdrinkt of -eet. Bv. in een soep.