Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: frisse bananensaus

Rijpe bananen2

Ingrediënten

2 rijpe bananen
een pot sojayofu naturel, 500 gram
zout
thl komijnpoeder
thl korianderpoeder

Bereiding

Prak een deel van de bananen tot moes en snijd een deel in plakjes. Meng dan alle ingrediënten tot een saus.

Serveersuggestie

Als die te dik is naar je zin, kun je hem verdunnen met sojacuisine of sojamelk.
Een beetje citroensap toevoegen smaakt fris en weerhoudt de bananen van verkleuren.

De bananensaus is lekker bij Indiase gerechten zoals rijst en curry.

Broodbeleg

categorieën: Brood

Met broodbeleg kan eindeloos gevarieerd worden, ook als je geen zuivel en vlees kan of mag eten. Jam en pindakaas zijn niet de enige opties. Onderstaande lijst geeft enkele voorbeelden.

Adukibonen-appel-prut
Appelmoes
Auberginespread
Avocado met knoflook of bosui en gomasio of zout, peper, olijfolie, kiemen, tomaat en/of paprika
Banaan met suiker en/of sambal
Bissara
Daslooksmeersel of dressing
Dupuis smeersel
Gebakken appelschijven met suiker
Gebakken tempeh, eerst gemarineerd in shoyu
Gegrilde courgette
Humus
Kikkererwtenburgers
Mayonaise
Notenpasta’s
Salade
Stroop
Tapenade
Tartex
Tahin
Tahin met jam
Tamari- of rooktofu-plakjes met knoflook, kiemen, rode paprika, rode ui
Tomaat met suiker of peper en zout
Tomaat met tuinkers
Tofu-spread
Tofu-tomaatsmeersel
Zonnepittenspreads