Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: witlofschuitjes

Sinaasappel

Ingrediënten

3 struikjes witlof
1 grote sinaasappel
½ citroen
cayennepeper
1 rode grapefruit
200 gram gemengde notenpasta (van Horizon of Monki)

Bereiding

Van de witlof 20 mooie blaadjes wassen en droogdeppen. Sinaasappel en citroen uitpersen en het sap zeven. Dit beetje bij beetje door de notenpasta roeren.
Op smaak brengen met de cayennepeper.

De grapefruit dik schillen en de partjes tussen de vliezen uitsnijden.

De witlofblaadjes vullen met de notenpuree en garneren met partjes grapefruit.

Broodbeleg

categorieën: Brood

Met broodbeleg kan eindeloos gevarieerd worden, ook als je geen zuivel en vlees kan of mag eten. Jam en pindakaas zijn niet de enige opties. Onderstaande lijst geeft enkele voorbeelden.

Adukibonen-appel-prut
Appelmoes
Auberginespread
Avocado met knoflook of bosui en gomasio of zout, peper, olijfolie, kiemen, tomaat en/of paprika
Banaan met suiker en/of sambal
Bissara
Daslooksmeersel of dressing
Dupuis smeersel
Gebakken appelschijven met suiker
Gebakken tempeh, eerst gemarineerd in shoyu
Gegrilde courgette
Humus
Kikkererwtenburgers
Mayonaise
Notenpasta’s
Salade
Stroop
Tapenade
Tartex
Tahin
Tahin met jam
Tamari- of rooktofu-plakjes met knoflook, kiemen, rode paprika, rode ui
Tomaat met suiker of peper en zout
Tomaat met tuinkers
Tofu-spread
Tofu-tomaatsmeersel
Zonnepittenspreads