Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: amandelkoekjes

Amandelkoekjes

Ingrediënten (voor ongeveer 14 koekjes)

120 gram gebuild meel80 gram gemalen amandeleneetlepel sojameel3 eetlepels olie3 eetlepels ahornsiroop2 eetlepels rijststroop1/2 theelepel natriumbicarbonaateetlepel water2 à 3 eetlepels chocopasta of jam

Bereiding

Meng het gebuilde meel met het sojameel, natriumbicarbonaat en de amandelen. In een andere schaal meng je de olie, ahornsiroop, rijststroop en water.
Voeg de droge massa bij deze schaal. Goed mengen tot je een soepel deeg hebt.

Vorm van dit deeg kleine platte rondjes van ongeveer 1 centimeter dikte en leg ze op een bakplaat. Duw met een vinger een kuiltje in elk koekje, en vul dit met de chocopasta of de jam.

In een voorverwarmde oven van 175 graden 10 à 15 minuten bakken tot de randjes lichtbruin zijn.

Bruine bonen

categorieën: producten

bruineboon

Peulvrucht die vooral in gedroogde vorm of kant-en-klaar in een pot of blik te koop is. Veel gebruikt in onder andere de Mexicaanse keuken, maar in Nederland vooral bekend vanwege de bruinebonensoep. Zoals vrijwel alle peulvruchten bevat ook deze boon veel eiwitten, vezels, ijzer en vitamine B.

Sommige mensen hebben moeite met de vertering van peulvruchten. Om gasvorming en darmklachten te voorkomen en de vertering te vergemakkelijken, helpt het om de (gedroogde en geweekte) bonen te koken met ao nori en/of bonekruid.