Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: pompoen-linzen-appelsoep

Pompoen-linzen-appelsoep

Ingrediënten

scheutje olijfolie
1 kleine ui, in ringen of stukjes
1 tl kerriepoeder
1 tl koriander
1 tl kurkuma (= geelwortelpoeder)
snufje zout (naar smaak)
1 teentje knoflook (geperst)
kleine oranje pompoen, geschild en in blokjes van ongeveer een cm gesneden
700 ml water
1 1/2 bouillonblokje
100 gram rode linzen, gewassen en van eventuele steentjes ontdaan
1/2 zure appel, geschild en in kleine stukjes

Bereiding

De olijfolie in een pan gieten en meteen de ui toevoegen. Vuur laag laten zodat de ui zachtjes gaart. De kerrie, koriander, kurkuma, het zout en de knoflook toevoegen. Blijven roeren.
De pompoenstukjes toevoegen en even mee laten bakken. Het water en de bouillonblokjes erbij doen en aan de kook laten komen. Dan de linzen en de appel erbij doen, en alles nog ongeveer 20 minuten laten koken.

Serveersuggestie

Op het bord kan naar smaak in blokjes gesneden en knapperig gebakken (rook)-tofu en/of een scheutje (soja)-room toegevoegd worden.

Bussink, Michiel

categorieën: personen

bussink

Michiel Bussink is een schrijver en journalist die vooral over voeding schrijft. Artikelen, columns, recepten en interviews van hem verschijnen in diverse media zoals Bouillon! Magazine, Noaber, Genoeg en Milieudefensie Magazine. Tevens is van hem het cultuurhistorische lees-, natuur- en kookboek 'Lekker Landschap' verschenen.

Michiel Bussink geeft daarnaast lezingen, excursies en workshops over wilde eetbare planten, bloemen, bessen, noten, bloemen en paddestoelen. Een korte lezing, een excursie in de bossen of velden of de hele hap in een dagvullende workshop zijn allemaal mogelijk. Verder geeft hij kookworkshops voor kinderen en verbouwt hij zelf groente, fruit en kruiden.

Hij is niet alleen in voeding geïnteresseerd; natuur, landschap, cultuurhistorie en levensbeschouwelijke verhalen hebben ook zijn belangstelling.