Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: Energie-medaillons met groente

Energie medaillon

Dit gerecht kan zo gegeten worden of gecombineerd met rijst en/of een salade.

Ingrediënten

- flinke scheut olijfolie
- 1 aubergine, in stukjes gesneden
- 1/2 prei, gewassen en in ringetjes
- 1 rode ui, in ringen
- 1 rode puntpaprika, in stukken
- 1 teen knoflook, geperst
- 1/ paksoy, gewassen en in grove stukken gesneden
- 4 energie-medaillons (Soto)
- zout, peper, paprikapoeder, kurkuma
- ketchup, tomatenpuree naar smaak

Bereiding

Verhit de olie in een ruime bakpan of wok. Bak hierin de aubergine even op hoog vuur zodat de stukjes mooi zacht en een beetje bruin zijn. Genoeg olie is een voorwaarde voor lekkere aubergine.

Dan de rest van de groenten toevoegen en regelmatig roerend, op een matig vuur, bakken. De kruiden meebakken.

De energie-medaillons met de handen in stukken breken en meebakken.

De ketchup en/of tomatenpuree toevoegen en de boel nog even goed doorwarmen.

Bussink, Michiel

categorieën: personen

bussink

Michiel Bussink is een schrijver en journalist die vooral over voeding schrijft. Artikelen, columns, recepten en interviews van hem verschijnen in diverse media zoals Bouillon! Magazine, Noaber, Genoeg en Milieudefensie Magazine. Tevens is van hem het cultuurhistorische lees-, natuur- en kookboek 'Lekker Landschap' verschenen.

Michiel Bussink geeft daarnaast lezingen, excursies en workshops over wilde eetbare planten, bloemen, bessen, noten, bloemen en paddestoelen. Een korte lezing, een excursie in de bossen of velden of de hele hap in een dagvullende workshop zijn allemaal mogelijk. Verder geeft hij kookworkshops voor kinderen en verbouwt hij zelf groente, fruit en kruiden.

Hij is niet alleen in voeding geïnteresseerd; natuur, landschap, cultuurhistorie en levensbeschouwelijke verhalen hebben ook zijn belangstelling.