Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: herfsttoetje

Ingrediënten (voor 4 personen)

- 8 speculaasjes
- 1 rijpe peer, doyenne de comice
- 1 pakje sojaslagroom
- scheutje ahornsiroop

Bereiding

Het pakje slagroom ongeopend een uur in de koelkast of, met koud weer, buiten zetten.

De speculaasjes verkruimelen.

De peer schillen en in kleine blokjes snijden.

Meng alle ingrediënten, behalve de ahornsiroop, met elkaar in een schaal en zet dit nog minimaal een uur in de koelkast.

Hierna kan je er bolletjes van scheppen en deze opdienen met ahornsiroop eroverheen gegoten.

Bussink, Michiel

categorieën: personen

bussink

Michiel Bussink is een schrijver en journalist die vooral over voeding schrijft. Artikelen, columns, recepten en interviews van hem verschijnen in diverse media zoals Bouillon! Magazine, Noaber, Genoeg en Milieudefensie Magazine. Tevens is van hem het cultuurhistorische lees-, natuur- en kookboek 'Lekker Landschap' verschenen.

Michiel Bussink geeft daarnaast lezingen, excursies en workshops over wilde eetbare planten, bloemen, bessen, noten, bloemen en paddestoelen. Een korte lezing, een excursie in de bossen of velden of de hele hap in een dagvullende workshop zijn allemaal mogelijk. Verder geeft hij kookworkshops voor kinderen en verbouwt hij zelf groente, fruit en kruiden.

Hij is niet alleen in voeding geïnteresseerd; natuur, landschap, cultuurhistorie en levensbeschouwelijke verhalen hebben ook zijn belangstelling.