Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: frisse bananensaus

Rijpe bananen2

Ingrediënten

2 rijpe bananen
een pot sojayofu naturel, 500 gram
zout
thl komijnpoeder
thl korianderpoeder

Bereiding

Prak een deel van de bananen tot moes en snijd een deel in plakjes. Meng dan alle ingrediënten tot een saus.

Serveersuggestie

Als die te dik is naar je zin, kun je hem verdunnen met sojacuisine of sojamelk.
Een beetje citroensap toevoegen smaakt fris en weerhoudt de bananen van verkleuren.

De bananensaus is lekker bij Indiase gerechten zoals rijst en curry.

Centrum Wilgenhoeve

categorieën: Permacultuur

wilgenhoeve

Centrum Wilgenhoeve gaat uit van de ethische principes van Permacultuur. Zorg voor de aarde, de natuurlijke systemen ondersteunen. Zorg voor de mens, duurzaam omgaan met vernieuwbare en biologische bronnen om voor een goede kwaliteit van leven te zorgen. Delen van de overvloed. Eerlijk delen van hulpbronnen, oogst en mogelijkheden. De bronnen delen tussen aarde en mens.

Op Centrum Wilgenhoeve worden regelmatig cursussen gegeven onder andere over permacultuur.
Het is een van de locaties voor de jaaropleiding permacultuur van de Permacultuurschool Nederland.