Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: linzen-spinazieschotel

Miniwieners

Ingrediënten

(voor twee personen)

- 100 gram dupuislinzen200 ml water½ bouillonblokjetheelepel bonekruidolijfolie
- 1 ui
- 1 stengel bleekselderij
- 2 tenen knoflook
- 6 gedroogde tomaten, in stukken gescheurd of geknipt
- flinke scheut ketchup
- 300 gram spinazie
- 6 miniwieners (tofuknakworstjes van Taifun)

Bereiding

Was de linzen en kook ze met het bouillonblokje, het bonekruid en het water tot ze gaar zijn, plusminus 25 minuten. Ze blijven heel. Zet apart.

Giet een flinke scheut olijfolie in een hoge braadpan, het vuur laag laten.
Voeg de ui in ringen toe en laat even smoren. De bleekselderij en de gedroogde tomaten in stukken erbij doen, lekker bakken. De knoflook en de ketchup er iets later bijdoen.

Van de spinazie de steeltjes verwijderen en de bladeren goed wassen.

De miniwieners apart bakken en in stukjes snijden. Deze bij de rest voegen.

Dan de gewassen spinazie handje voor handje erbij. Goed roeren met het vuur hoog. Zodra de spinazie geslonken is, en dat is snel, is het klaar.

Centrum Wilgenhoeve

categorieën: Permacultuur

wilgenhoeve

Centrum Wilgenhoeve gaat uit van de ethische principes van Permacultuur. Zorg voor de aarde, de natuurlijke systemen ondersteunen. Zorg voor de mens, duurzaam omgaan met vernieuwbare en biologische bronnen om voor een goede kwaliteit van leven te zorgen. Delen van de overvloed. Eerlijk delen van hulpbronnen, oogst en mogelijkheden. De bronnen delen tussen aarde en mens.

Op Centrum Wilgenhoeve worden regelmatig cursussen gegeven onder andere over permacultuur.
Het is een van de locaties voor de jaaropleiding permacultuur van de Permacultuurschool Nederland.