Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: dupuis-linzen met gedroogde tomaten

Dupuis linzen-1

Ingrediënten

dupuis-linzen
bouillonblokje
olie
ui
knoflook
bleekselderij
paprika
korianderpoeder
zongedroogde tomaten in een potje met olijfolie

Bereiding

De dupuis-linzen koken met een bouillonblokje en eventueel uit laten lekken.
In een andere pan de olijfolie uit het potje tomaten langzaam verhitten. Eventueel meer olie toevoegen als het te weinig is. Ui en knoflook toevoegen, doorroeren en zorgen dat de knoflook niet verbrandt. Stukjes bleekselderij en paprika meebakken. Korianderpoeder toevoegen. Zongedroogde tomaatjes in stukjes erbij en op het laatst de linzen erbij.
Goed warm laten worden.

Conservation Grade

categorieën: filosofie, Gezondheid algemeen, Handel, keurmerk en logo, Landbouw algemeen, natuur en milieu

conservationgrade

Voluit heet dit keurmerk: Conservation Grade Farming For Wildlife.

Het is een Engels keurmerk voor granen. Boeren die conform dit keurmerk werken, mogen bepaalde bestrijdingsmiddelen niet gebruiken, ook al zijn die van overheidswege wel toegestaan. Bovendien moeten de boeren de landbouwgrond dusdanig beheren, dat wilde soorten - zoals insecten en vogels - ook een kans krijgen.

Bronnen

- http://www.keurmerken.info/conservationgrade.html
- http://www.conservationgrade.co.uk/