Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: spinazie met champignons

Wildespinazie

Ingrediënten

300 gram spinazie
250 gram kastanjechampignons
klontje plantaardige margarine
zeezout
peper
handje zonnebloempitjes
eetlepel sesamzaadjes

Bereiding

In een hoge hapjespan de margarine bruin laten worden en de doormidden gesneden champignons bakken. De spinazie wassen en met nog aanhangende water op de champignons leggen en onder scheppen, De spinazie zal slinken, dan opnieuw natte spinazie erbij en weer onderscheppen. Zo doorgaan tot alle spinazie gebruikt is. Als je snel werkt op hoog vuur blijft de spinazie fris groen en blijven de champignons stevig.

De zonnebloempitten en sesamzaadjes roosteren in een droge pan.

De geroosterde zonnebloempitten met sesamzaad eroverheen strooien.
Zeezout en verse peper naar smaak toevoegen.

Serveersuggestie

Gekookte (nieuwe) aardappels erbij eten.

Conservation Grade

categorieën: filosofie, Gezondheid algemeen, Handel, keurmerk en logo, Landbouw algemeen, natuur en milieu

conservationgrade

Voluit heet dit keurmerk: Conservation Grade Farming For Wildlife.

Het is een Engels keurmerk voor granen. Boeren die conform dit keurmerk werken, mogen bepaalde bestrijdingsmiddelen niet gebruiken, ook al zijn die van overheidswege wel toegestaan. Bovendien moeten de boeren de landbouwgrond dusdanig beheren, dat wilde soorten - zoals insecten en vogels - ook een kans krijgen.

Bronnen

- http://www.keurmerken.info/conservationgrade.html
- http://www.conservationgrade.co.uk/