Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: borsjt

Bietjes2

Borstj is een van oorsprong Russische traditionele heldere bietensoep. Er zijn veel manieren om 'm klaar te maken, hieronder staat een eenvoudige variant.

Ingrediënten

500 gram bieten, geraspt
2 wortels, fijngehakt
1 grote ui, in snippers
1 teen knoflook, geperst
eventueel 1 kruidenboeket
1 liter bouillon
2 à 3 theelepels citroensap
sojaroom

Bereiding

Breng alle ingrediënten, behalve de citroensap en de sojaroom, in een pan aan de kook. en laat het zo'n 45 minuten pruttelen.
Druk de soep door een zeef of een passe vite en voeg het citroensap en naar smaak nog peper en zout toe.
Breng het weer aan de kook en laat nog 2 minuten pruttelen.

Op het bord sojaroom toevoegen.

Couscous

categorieën: producten

Couscous is een product gemaakt van tarwegriesmeel of kamut. Het griesmeel wordt met water gerold tot balletjes. Er zijn fijne, middelfijne en groffe varianten van couscous. Hoe fijner hoe sneller het papperig wordt.

Oorspronkelijk komt het uit Noord-Afrika waar het vaak wordt gegeten met kikkererwten, pompoen en groenten.

Omdat de meeste couscous die je in de winkel koopt al voorgekookt is hoef je het alleen maar te stomen of laten wellen in heet water. Desnoods, als je het te hard vindt, even koken. Je kan het dan meteen eten maar het is ook lekker om het daarna nog even op te bakken.