Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: tomatensaus

Oregano1

Ingrediënten

- olijfolie
- tomaten
- knoflook
- paprikapoeder
- oregano
- tomatenpuree
- pesto
- gistvlokken
- meel

Bereiding

In de olie de ui fruiten, knoflook en kruiden toevoegen. Roeren. De rest van de ingrediënten behalve het meel en water erdoor doen.
Dan het meel erdoor en het water toevoegen.

Hoe langer de saus pruttelt, hoe lekkerder die wordt. Wel blijven roeren tegen het aanbranden.

Couscous

categorieën: producten

Couscous is een product gemaakt van tarwegriesmeel of kamut. Het griesmeel wordt met water gerold tot balletjes. Er zijn fijne, middelfijne en groffe varianten van couscous. Hoe fijner hoe sneller het papperig wordt.

Oorspronkelijk komt het uit Noord-Afrika waar het vaak wordt gegeten met kikkererwten, pompoen en groenten.

Omdat de meeste couscous die je in de winkel koopt al voorgekookt is hoef je het alleen maar te stomen of laten wellen in heet water. Desnoods, als je het te hard vindt, even koken. Je kan het dan meteen eten maar het is ook lekker om het daarna nog even op te bakken.