Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: gegratineerde venkel

Venkel

Ingrediënten

- 2 venkelknollen, in dunne plakjes
- sap van 2 citroenen
- 300 ml sojaroom
- 1 eetlepel rijststroop

Voor het gegratineerde laagje:
- 80 g havervlokken
- 80 g paneermeel
- 40 g bloem
- 50 g margarine

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Kook de venkel 5 minuten in water met 2 eetlepels citroensap. Spoel de venkel af met koud water en laat uitlekken op een vergiet.

Meng de venkel met de rest van het citroensap en de rijststroop. Doe het mengsel in een ovenschaal en giet er de sojaroom bij.

Meng voor het kruimellaagje de havervlokken, bloem en het paneermeel.
Verhit de margarine en giet over het haver-vlokkenmengsel. Strooi dit over de venkel.

Zet de schotel 30 minuten in de oven.

De Groene Hemel

categorieën: boeken, films, filosofie, Landbouw algemeen

degroenehemel

Auteur: Bert Ydema
Uitgever: Kosmos
ISBN: 978 90 215 3407 7

Van de uitgever:

Verstedelijking, internet, MSN en Hyves… de samenleving verandert razendsnel. Kinderen verliezen in rap tempo hun band met de natuur. In het boek en de film De Groene Hemel vertelt Bert Ydema hoe we kinderen weer kunnen betrekken bij de natuur. Op school, in de schooltuin en thuis in je achtertuin of op de vensterbank. Een idyllisch en tegelijkertijd praktisch boek waarin de schooltuin wordt vertaald naar de achtertuin. Voor iedereen die het belang ziet van natuuronderwijs.