Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: dadel-kokoschutney

Kokos

Ingrediënten

60 gr geraspte kokos
verse koriander (mag een flinke hand zijn)
5 grote dadels (pitten verwijderen)
sap van 1 limoen
1 el appelstroop in 2 el water opgelost
een teentje knoflook
wat zout
snufje cayenne-peper

Bereiding

Giet 75 ml water op de kokos en laat het een half uurtje staan tot de kokos het water opgenomen heeft. Maal vervolgens alles met een staafmixer fijn en door elkaar.

Serveersuggestie

Lekker bij gerechten die wat Indiaas gekruid zijn.

De Groene Hemel

categorieën: boeken, films, filosofie, Landbouw algemeen

degroenehemel

Auteur: Bert Ydema
Uitgever: Kosmos
ISBN: 978 90 215 3407 7

Van de uitgever:

Verstedelijking, internet, MSN en Hyves… de samenleving verandert razendsnel. Kinderen verliezen in rap tempo hun band met de natuur. In het boek en de film De Groene Hemel vertelt Bert Ydema hoe we kinderen weer kunnen betrekken bij de natuur. Op school, in de schooltuin en thuis in je achtertuin of op de vensterbank. Een idyllisch en tegelijkertijd praktisch boek waarin de schooltuin wordt vertaald naar de achtertuin. Voor iedereen die het belang ziet van natuuronderwijs.