Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: pastinaaksoep met gember en sinaasappel

Gember

Ingrediënten (voor 4 personen)

- 1 eetlepel olijfolie
- 1 teen knoflook
- 1 ui, gesnipperd
- 2 theelepels korianderzaad (ketoembar)
- ongeveer 600 ml groentebouillon
- ongeveer 5 cm gemberwortel, eventueel geschild en geraspt
- 600 gram pastinaak, in plakjes of blokjes
- sap van 3 sinaasappels
- 125 ml sojaroom (soja cuisine)
- naar smaak zout en peper
- schil van 1 sinaasappel, geraspt

Bereiding

Bak de ui in de olie ongeveer 3 minuten op een laag vuur en voeg hierna de knoflook en ketoembar toe. Bak nog een paar minuten.

Voeg de bouillon, de pastinaak en de gember toe en breng aan de kook. Kook totdat de pastinaak zacht is (ongeveer 8 minuten).

Pureer de soep en roer er dan de sinaasappelsap en soja cuisine door.

Breng nog even aan de kook en maak af met zout en peper. Bestrooi met de sinaasappelschilletjes.

De Groene Hemel

categorieën: boeken, films, filosofie, Landbouw algemeen

degroenehemel

Auteur: Bert Ydema
Uitgever: Kosmos
ISBN: 978 90 215 3407 7

Van de uitgever:

Verstedelijking, internet, MSN en Hyves… de samenleving verandert razendsnel. Kinderen verliezen in rap tempo hun band met de natuur. In het boek en de film De Groene Hemel vertelt Bert Ydema hoe we kinderen weer kunnen betrekken bij de natuur. Op school, in de schooltuin en thuis in je achtertuin of op de vensterbank. Een idyllisch en tegelijkertijd praktisch boek waarin de schooltuin wordt vertaald naar de achtertuin. Voor iedereen die het belang ziet van natuuronderwijs.