Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: witlof met tofu en tomaten

Tomaatjes

Ingrediënten

1 kg witlof
6 kleine tomaten
400 gram tofu fijngehakt
1 ui, in ringen of gesnipperd
olie
peper
zout
peterselie
paneermeel
margarine

Bereiding

De witlof in kleine stukjes snijden en in weinig water gaar koken (ongeveer 10 min.).
De ui in olie op een laag vuur lichtbruin laten worden, en daarna de tofu toevoegen en even bakken op hoog vuur.
Zout, peper en de peterselie toevoegen.

De oven voorverwarmen op 200 graden.
In een ingevette vuurvaste schaal laag om laag witlof, tofu en schijfjes tomaat leggen. Paneermeel en klontjes margarine bovenop leggen, en in de oven bruin laten worden.

De vegetarische slager

categorieën: Handel, Koken en eten

de_vegetarische_slager

De vegetarische slager is niet langer alleen een contradictie maar nu ook een bestaande winkel.

Een slagerij die geen vlees maar wel vleesvervangers verkoopt. Vleesvervangers op basis van beeter, met soja en lupine die volgens de eigenaars (Jaap Korteweg en Marco Westmaas) vlees moet doen vergeten. Omdat ze minstens zo lekker zijn en niet onderdoen voor echt vlees.

Naast de vleesvervangers verkopen ze in deze winkel en webwinkel nog meer bijzondere producten zoals hennep-spaghetti, rauwe cashew-repen, Golden Incaberries en chocolade pompoenzaadjes. Een deel van het assortiment is biologisch.