Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: ontbijtsalade

Rozijnen

Ingrediënten

water

 

gedroogde vijgen
rozijnen
sesamzaadjes
appel
sinaasappel
walnoten
venkel
bleekselderij

Bereiding

De avond ervoor de vijgen, in stukjes gesneden of geknipt, samen met de rozijnen en de sesamzaadjes weken in een schaal. Zet ze ruim onder water, als niet alle vocht wordt opgenomen is dit zeer goed nog te drinken.

's Morgens in de schaal de overige ingrediënten, in stukjes gesneden of gebroken, toevoegen.
Mengen en meteen opeten.

De vegetarische slager

categorieën: Handel, Koken en eten

de_vegetarische_slager

De vegetarische slager is niet langer alleen een contradictie maar nu ook een bestaande winkel.

Een slagerij die geen vlees maar wel vleesvervangers verkoopt. Vleesvervangers op basis van beeter, met soja en lupine die volgens de eigenaars (Jaap Korteweg en Marco Westmaas) vlees moet doen vergeten. Omdat ze minstens zo lekker zijn en niet onderdoen voor echt vlees.

Naast de vleesvervangers verkopen ze in deze winkel en webwinkel nog meer bijzondere producten zoals hennep-spaghetti, rauwe cashew-repen, Golden Incaberries en chocolade pompoenzaadjes. Een deel van het assortiment is biologisch.