Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: tomatensalade

Tomatensalade

Een heel eenvoudige maar smakelijke en simpele salade voor in de lente en zomer. Te eten als aparte gang of als maaltijdsalade. In dat laatste geval kunnen de hoeveelheden vergroot worden.

Ingrediënten

voor de salade:
- 4 stevige, rijpe tomaten
- halve komkommer
- bosui
- verse blaadjes munt en/of basilicum

voor de dressing:
- flinke scheut olijfolie
- 2 tenen knoflook
- scheut agave- of ahornsiroop
- sap van halve citroen
- naar smaak een beetje zout en peper

Bereiding

Snijd de tomaten en komkommer in grove stukken. Knip de bosui in fijne stukjes. Meng alles en voeg de verse blaadjes er aan toe.

Maak een dressing van de overige ingrediënten en meng die door de groenten.

De vegetarische slager

categorieën: Handel, Koken en eten

de_vegetarische_slager

De vegetarische slager is niet langer alleen een contradictie maar nu ook een bestaande winkel.

Een slagerij die geen vlees maar wel vleesvervangers verkoopt. Vleesvervangers op basis van beeter, met soja en lupine die volgens de eigenaars (Jaap Korteweg en Marco Westmaas) vlees moet doen vergeten. Omdat ze minstens zo lekker zijn en niet onderdoen voor echt vlees.

Naast de vleesvervangers verkopen ze in deze winkel en webwinkel nog meer bijzondere producten zoals hennep-spaghetti, rauwe cashew-repen, Golden Incaberries en chocolade pompoenzaadjes. Een deel van het assortiment is biologisch.