Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: pastasaus

Aubergine

Ingrediënten

aubergine
olijfolie
ui
paprika
paprikapoeder
oregano
cayennepeper
basilicum
tomatenpuree
knoflook
gistvlokken
water

Bereiding

Begin met de aubergine te schillen en in stukjes of plakjes te snijden. Meteen daarna bakken in (veel) olijfolie op hoog vuur. Daarna ui, paprika, knoflook en alle kruiden behalve de basilicum toevoegen.

Vuur hoog houden en blijven roeren. Ongeveer 10 minuten. Dan water, tomatenpuree en gistvlokken toevoegen.

Een half uur op een laag vuur laten pruttelen. Af en toe doorroeren. Op het allerlaatst de basilicum erdoor roeren.

Diksap

categorieën: producten

Diksap is geconcentreerd vruchtensap van in ieder geval appel, vaak gecombineerd met andere vruchten zoals: peer, kersen, bessen of tropische vruchten. Het bevat 100% puur fruit en dus geen toegevoegde suiker. Aangelengd met water kan het als limonade gedronken worden, maar vaak wordt het onverdund als zoetmiddel gebruikt.

Biologisch is het te koop van de merken Ekoland, Natufood en Crombach. Ook Albert Heijn heeft een biologische variant in de schappen staan.