Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: andijviesoep

Ingrediënten (voor 2 tot 3 personen)

1 struik andijvie, in stukjes gesneden en gewassen
50 gram vermicelli
1 kleine ui, in ringen gesneden
liter groentebouillon
eetlepel olijfolie
zout
versgemalen peper

Bereiding

Olijfolie en de ui in grote pan 3 minuten zachtjes fruiten, dan de andijvie toevoegen en een minuutje meefruiten. De bouillon over de andijvie gieten en aan de kook brengen.
Ongeveer een kwartier koken en dan de vermicelli toevoegen en nog ongeveer 10 minuten koken.
Zout en verse peper naar smaak toevoegen.

Serveersuggestie

Soldaatjes (opgebakken stukken boterham) op het bord toevoegen.

Diksap

categorieën: producten

Diksap is geconcentreerd vruchtensap van in ieder geval appel, vaak gecombineerd met andere vruchten zoals: peer, kersen, bessen of tropische vruchten. Het bevat 100% puur fruit en dus geen toegevoegde suiker. Aangelengd met water kan het als limonade gedronken worden, maar vaak wordt het onverdund als zoetmiddel gebruikt.

Biologisch is het te koop van de merken Ekoland, Natufood en Crombach. Ook Albert Heijn heeft een biologische variant in de schappen staan.