Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: dupuis-linzen met gedroogde tomaten

Dupuis linzen-1

Ingrediënten

dupuis-linzen
bouillonblokje
olie
ui
knoflook
bleekselderij
paprika
korianderpoeder
zongedroogde tomaten in een potje met olijfolie

Bereiding

De dupuis-linzen koken met een bouillonblokje en eventueel uit laten lekken.
In een andere pan de olijfolie uit het potje tomaten langzaam verhitten. Eventueel meer olie toevoegen als het te weinig is. Ui en knoflook toevoegen, doorroeren en zorgen dat de knoflook niet verbrandt. Stukjes bleekselderij en paprika meebakken. Korianderpoeder toevoegen. Zongedroogde tomaatjes in stukjes erbij en op het laatst de linzen erbij.
Goed warm laten worden.

Diksap

categorieën: producten

Diksap is geconcentreerd vruchtensap van in ieder geval appel, vaak gecombineerd met andere vruchten zoals: peer, kersen, bessen of tropische vruchten. Het bevat 100% puur fruit en dus geen toegevoegde suiker. Aangelengd met water kan het als limonade gedronken worden, maar vaak wordt het onverdund als zoetmiddel gebruikt.

Biologisch is het te koop van de merken Ekoland, Natufood en Crombach. Ook Albert Heijn heeft een biologische variant in de schappen staan.