Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: rodekoolsalade

Venkel

Ingrediënten

voor de salade:
rode kool
appel
venkel
geweekte rozijnen
kiemen

voor de dressing:
milde olijfolie
sojaroom
zout
knoflook
chilimosterd
citroensap of azijn
ahornsiroop

Bereiding

De rode kool raspen. De appel en de venkel in kleine stukjes snijden. De kiemen eventueel ook klein snijden. Dit alles mengen en de geweekte rozijnen toevoegen.

2 keer zoveel sojaroom als olijfolie bij elkaar voegen. De rest er ook bij en met de staafmixer mixen. Even proeven en eventueel iets toevoegen. Het zuur van de citroen of azijn is nodig om de room en de olie te binden tot een consistente massa.

De dressing door de salade mengen.

Dutch Weed Burger

categorieën: films, Koken en eten, Theorieën over gezonde voeding

Frank Sinatra zong het al: ‘If you can make it here, you can make it anywhere!’ New York is namelijk het walhalla voor ‘vegans’ of herbivoren of plantaardigen (of hoe je het ook wil noemen). Bijna elke week opent er wel een nieuw restaurant dat enkel 100% plantaardige gerechten op de kaart heeft staan. Gerechten waar de vega’s in Nederland alleen maar van kunnen dromen.

Lisette bezoekt deze cafe’s en restaurants en gaat zich te buiten aan al het lekkers wat ze tegenkomt. Ze raakt in gesprek met eigenaars en chefs waarin ze erop uit is om ‘the secret’ van de plantaardige keuken in New York te ontdekken. Waarom is het zo’n grote trend? Hoe overtuigen zij sceptici? Wat kleeft er aan woorden als vegetariër, veganisme of vleesvervangers? Moeten we het wel alternatieven blijven noemen of is het the next step in the evolution of food? En wat zijn de do’s en don’ts als je plantaardig eten wilt promoten?

….Benieuwd wat voor inspirerende personen ze daar ontmoet hebben?
….Wat top chefs daar voor wonderlijke gerechten weten te bereiden in de plantaardige keuken?

De documentaire

The Dutch Weed Burger neemt je mee naar een totaal andere niveau van eetbeleving. Dus zet je tanden in deze goddelijke Weed Burger en reis met ons mee naar de stad van de onbegrensde mogelijkheden; New York City!

De Makers

The Dutch Weed Burger is ontwikkeld door Lisette Kreischer: dé trendsetter op het gebied van groen en bewust leven en documentaire maker Mark Kulsdom.