Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: gestoofde spitskool

Rodespitskool

Ingrediënten

olie
ui
verse gember
kerrie
spitskool
kokosmelk

Bereiding

De spitskool in fijne reepjes snijden.

In een pan met een dikke bodem de ui in de olie fruiten. De gember schillen en fijnsnijden of door een knoflookpers persen en meebakken. Vuur niet te hoog. Kerrie toevoegen.

De spitskool erbij doen en even meebakken. Dan de kokosmelk toevoegen. Goed roeren en met een deksel op de pan nog ongeveer 15 minuten stoven.

Serveersuggestie

Dit gerecht kan geserveerd worden als een bijgerecht bij een rijsttafel of als een hoofdgroentegerecht bij een aardappelmaaltijd.

Dutch Weed Burger

categorieën: films, Koken en eten, Theorieën over gezonde voeding

Frank Sinatra zong het al: ‘If you can make it here, you can make it anywhere!’ New York is namelijk het walhalla voor ‘vegans’ of herbivoren of plantaardigen (of hoe je het ook wil noemen). Bijna elke week opent er wel een nieuw restaurant dat enkel 100% plantaardige gerechten op de kaart heeft staan. Gerechten waar de vega’s in Nederland alleen maar van kunnen dromen.

Lisette bezoekt deze cafe’s en restaurants en gaat zich te buiten aan al het lekkers wat ze tegenkomt. Ze raakt in gesprek met eigenaars en chefs waarin ze erop uit is om ‘the secret’ van de plantaardige keuken in New York te ontdekken. Waarom is het zo’n grote trend? Hoe overtuigen zij sceptici? Wat kleeft er aan woorden als vegetariër, veganisme of vleesvervangers? Moeten we het wel alternatieven blijven noemen of is het the next step in the evolution of food? En wat zijn de do’s en don’ts als je plantaardig eten wilt promoten?

….Benieuwd wat voor inspirerende personen ze daar ontmoet hebben?
….Wat top chefs daar voor wonderlijke gerechten weten te bereiden in de plantaardige keuken?

De documentaire

The Dutch Weed Burger neemt je mee naar een totaal andere niveau van eetbeleving. Dus zet je tanden in deze goddelijke Weed Burger en reis met ons mee naar de stad van de onbegrensde mogelijkheden; New York City!

De Makers

The Dutch Weed Burger is ontwikkeld door Lisette Kreischer: dé trendsetter op het gebied van groen en bewust leven en documentaire maker Mark Kulsdom.