Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: marokkaanse aardappelschotel

Aardappel

(Geïnspireerd op Madhur Jaffrey's vegetarische gerechten.)

Ingrediënten

olie
ui
aardappels
gepelde tomaten uit blik (uit blik omdat verse tomaten soms een wat zure smaak kunnen geven bij het bakken)
paprikapoeder
kurkuma (veel)
zout
chilipoeder
koriander (vers of poeder)
water

Bereiding

In een bak- of braadpan met dikke bodem de olie langzaam verhitten. De ui, in ringen gesneden, meteen toevoegen en een paar minuten onder af en toe roeren glazig laten worden.
De aardappels in blokjes van ongeveer een vierkante cm of iets groter snijden.

Alle ingrediënten toevoegen. Behalve als je verse koriander gebruikt, die moet pas op het allerlaatst toegevoegd worden.
Aan de kook laten komen en dan het gas laag zetten, het mag zachtjes blijven koken.
Af en toe kijken of het niet droogkookt, in dat geval water toevoegen.

Het gerecht is klaar als de aardappels gaar zijn, dit is na ongeveer een half uur of iets minder. In een aardappel prikken om te kijken of het zover is.

Ecofabulous koken in alle seizoenen

categorieën: boeken

Ecofabulous_koken

Ecofabulous koken in alle seizoenen van Lisette Kreischer is een boek vol pure recepten zonder kunstmatige toevoegingen.

Biologisch koken is helemaal niet zo moeilijk. In een handomdraai leer je een feestelijk gerecht van eigen bodem op tafel te toveren. Per jaargetijde vind je een overzicht van seizoensproducten, afgewisseld met vele (h)eerlijke recepten en bijzondere gerechten voor speciale gelegenheden, natuurlijk ook met styling- en beautytips.


Recensie (door Johanneke)
Het kookboek voor veganisten waar iedereen enthousiast over kan zijn. De recepten zijn eetlustopwekkend, niet moeilijk en duidelijk omschreven. Ze zijn verrassend en origineel, zoals sinterklaassalade met verkruimelde kruidnootjes, kastanjeslagroom, en gefrituurde bloemkool met gemberdip.

Lisette kookt met de seizoenen en is dus superverantwoord en milieuvriendelijk. Ook geeft ze veel uitleg over producten, tips om de gerechten op te leuken of te veranderen. Al met al is het een aanwinst voor zowel veganisten, vegetariërs als omnivoren die wat meer groenten in hun menu willen. Het boek is mooi vormgegeven, enigszins sprookjesachtig, en de foto's zijn een lust voor het oog.