Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: cashewmelk

Cashewmelk is te gebruiken in plaats van gewone of kokosmelk in bijvoorbeeld pap, smoothies, een curry.

Ingrediënten

100 gram ongezouten, ongebrande cashewnoten
4 dl water
scheutje diksap

Bereiding

De cashewnoten eerst zo fijn mogelijk malen in een keukenmachine of blender. Daarna het water en de diksap in blender mengen met de gemalen noten.

Ecofabulous koken in alle seizoenen

categorieën: boeken

Ecofabulous_koken

Ecofabulous koken in alle seizoenen van Lisette Kreischer is een boek vol pure recepten zonder kunstmatige toevoegingen.

Biologisch koken is helemaal niet zo moeilijk. In een handomdraai leer je een feestelijk gerecht van eigen bodem op tafel te toveren. Per jaargetijde vind je een overzicht van seizoensproducten, afgewisseld met vele (h)eerlijke recepten en bijzondere gerechten voor speciale gelegenheden, natuurlijk ook met styling- en beautytips.


Recensie (door Johanneke)
Het kookboek voor veganisten waar iedereen enthousiast over kan zijn. De recepten zijn eetlustopwekkend, niet moeilijk en duidelijk omschreven. Ze zijn verrassend en origineel, zoals sinterklaassalade met verkruimelde kruidnootjes, kastanjeslagroom, en gefrituurde bloemkool met gemberdip.

Lisette kookt met de seizoenen en is dus superverantwoord en milieuvriendelijk. Ook geeft ze veel uitleg over producten, tips om de gerechten op te leuken of te veranderen. Al met al is het een aanwinst voor zowel veganisten, vegetariërs als omnivoren die wat meer groenten in hun menu willen. Het boek is mooi vormgegeven, enigszins sprookjesachtig, en de foto's zijn een lust voor het oog.