Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: dadel-kokoschutney

Kokos

Ingrediënten

60 gr geraspte kokos
verse koriander (mag een flinke hand zijn)
5 grote dadels (pitten verwijderen)
sap van 1 limoen
1 el appelstroop in 2 el water opgelost
een teentje knoflook
wat zout
snufje cayenne-peper

Bereiding

Giet 75 ml water op de kokos en laat het een half uurtje staan tot de kokos het water opgenomen heeft. Maal vervolgens alles met een staafmixer fijn en door elkaar.

Serveersuggestie

Lekker bij gerechten die wat Indiaas gekruid zijn.

Ecofabulous koken in alle seizoenen

categorieën: boeken

Ecofabulous_koken

Ecofabulous koken in alle seizoenen van Lisette Kreischer is een boek vol pure recepten zonder kunstmatige toevoegingen.

Biologisch koken is helemaal niet zo moeilijk. In een handomdraai leer je een feestelijk gerecht van eigen bodem op tafel te toveren. Per jaargetijde vind je een overzicht van seizoensproducten, afgewisseld met vele (h)eerlijke recepten en bijzondere gerechten voor speciale gelegenheden, natuurlijk ook met styling- en beautytips.


Recensie (door Johanneke)
Het kookboek voor veganisten waar iedereen enthousiast over kan zijn. De recepten zijn eetlustopwekkend, niet moeilijk en duidelijk omschreven. Ze zijn verrassend en origineel, zoals sinterklaassalade met verkruimelde kruidnootjes, kastanjeslagroom, en gefrituurde bloemkool met gemberdip.

Lisette kookt met de seizoenen en is dus superverantwoord en milieuvriendelijk. Ook geeft ze veel uitleg over producten, tips om de gerechten op te leuken of te veranderen. Al met al is het een aanwinst voor zowel veganisten, vegetariërs als omnivoren die wat meer groenten in hun menu willen. Het boek is mooi vormgegeven, enigszins sprookjesachtig, en de foto's zijn een lust voor het oog.