Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: aardappel-ui-ovenschotel

Aardappel

Ingrediënten

aardappels
uien
zout
peper
nootmuskaat
sojamelk
margarine

Bereiding

De aardappels en de uien in plakken snijden. In een ovenschaal eerst een laagje aardappels en dan een laag uienschijven leggen. Op elke laag aardappels zout, peper en/of nootmuskaat strooien. Dit herhalen tot alles (de aardappels en de uien) op zijn.
Op het laast klontjes margarine erop leggen en de sojamelk er in gieten. Niet te weinig.

In een voorverwarmde oven (plusminus 200 graden) zetten en na een half uur prikken of de aardappels gaar zijn en controleren of het niet droogkookt. Eventueel melk toevoegen.
Als de aardappels gaar zijn opdienen.

Serveersuggestie

Serveren met een spitskoolsalade.

Edible City: Grow the Revolution

categorieën: Alternatieve landbouw, films, Permacultuur, Tuinieren

edible_city

Thanks to the industrialization of agriculture, food is cheap and widely available in developed countries, but the social and environmental costs are dire. The system’s dependence on fossil fuels and chemicals has proven disastrous for our health and our environment. In the United States, healthy and affordable food is the exception instead of the norm.

But there is hope. Edible City tells the stories of people responding to the global food crisis in their communities and in their own backyards, and shows what we can do to create local, sustainable, and just food systems across the country and around the world.

Now is the time to tell this story about real people making real change. Edible City will provoke critical thought, further the dialogue surrounding food and our food system, and inspire audiences to action.

Edible City is directed by Andrew Hasse & Adam Goldstein, and produced by Bret Turner, Drew Beck, Chris Woodard, Dashielle Vawter, Carl Grether, and East Bay Pictures.