Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: gebakken zuurkool

Ingrediënten

- 1 pakje zuurkool (500 gram)
- 400 gram aardappels
- olie
- 1 grote ui, in ringen
- 1 grote appel, liefst een harde die stevig blijft, dus geen moesappel
- 1 gehaktbal (Bonanza veggie steak van Viana, te vinden in de koeling van de biowinkel; dit product bevat suiker)
- zout en peper naar smaak

Bereiding

Snijd de aardappels in blokjes en kook ze 3 of 4 minuten. Afgieten en uit laten lekken.

Bak de aardappelblokjes in hete olie tot ze vrijwel gaar zijn. Doe dan de in ringen gesneden ui en de in blokjes gesneden appel erbij. Deze moeten ook even lekker bakken.

De gehaktbal kleingesneden toevoegen, net als het zout en peper.

De zuurkool uit laten te lekken en als de uien gaar zijn door de aardappels roeren. Vuur hoog zetten en blijven omscheppen.

Serveersuggesties

- In plaats van de gehaktbal kan ook een andere vleesvervanger gebruikt worden. Het kan ook gewoon weggelaten worden.
- Als je zuurkool te zuur vindt, kan je 'm spoelen onder de kraan. Dit scheelt veel. Daarna wel goed uit laten lekken.

Eten op Aarde

categorieën: boeken

etenopaarde

Auteur: Linda Roodenburg
Uitgever: Uitgeverij Pereboom in samenwerking met Stichting Madame Jeanet
ISBN: 978 90 77455 55 5

Eten op Aarde is een dik boek met veel informatie over voedsel. Vooral culturele, historische, religieuze en sociale aspecten komen aan bod. Maar ook informatie over meer of minder bekende producten zoals sumak, gedroogde apenkop (paddestoel) en pindakaas.

Rijk geïllustreerd en met veel, praktisch onuitvoerbare, recepten.