Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: indiase linzen met wilde groenten

Zevenblad1

Een recept uit het boek Van Nature van Ria Loohuizen.

Ingrediënten

- 150 gram groene of bruine linzen
- 3 sjalotten, fijngehakt
- 1 teen knoflook, gesnipperd
- 4 eetlepels olijfolie
- 750 gram wilde groenten, bv. zuring, zevenblad, weegbree, wilde kool, melkdistel of dovenetel
- 3/4 liter groentebouillon
- 1 1/2 theelepel geelwortelpoeder (kurkuma)
- 1 eetlepel korianderzaad
- 2 theelepels gemalen gemberwortel
- 3/4 theelepel chilipoeder
- 2 theelepels mosterdzaad
- zout en peper

Bereiding

Kook de linzen in de bouillon met eventueel nog wat zout en peper.

Was de groenten en laat ze uitlekken.

Fruit eerst de ui en na een paar minuten ook de knoflook met alle specerijen in de olijfolie tot ze glazig zijn, en roer dan de groenten erdoor. Laat ze even slinken.

Voeg de linzen met de eventuele overgebleven bouillon bij de groenten.

Eten op Aarde

categorieën: boeken

etenopaarde

Auteur: Linda Roodenburg
Uitgever: Uitgeverij Pereboom in samenwerking met Stichting Madame Jeanet
ISBN: 978 90 77455 55 5

Eten op Aarde is een dik boek met veel informatie over voedsel. Vooral culturele, historische, religieuze en sociale aspecten komen aan bod. Maar ook informatie over meer of minder bekende producten zoals sumak, gedroogde apenkop (paddestoel) en pindakaas.

Rijk geïllustreerd en met veel, praktisch onuitvoerbare, recepten.