Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: wortel-radijsjes-puree

Wortel

Deze puree kan net als andere groente- en peulvruchten-purees en smeersels gebruikt worden als onderdeel in de warme maaltijd, maar ook als broodbeleg of als dipsaus. Je kan 'm dikker of vloeibaarder maken door te variëren met de hoeveelheid olijfolie.
Onderstaand gerecht kan gegeten worden van het vroege voorjaar tot in de zomer.

Ingrediënten

- 250 gram jonge worteltjes
- 250 gram radijsjes
- 2 uien
- stukje gemberwortel, geschild
- theelepel kerriepoeder of andere kruiden naar smaak
- olijfolie
- zout en peper

Bereiding

Maak de wortels en de radijsjes schoon, schil de uien en snijd alles in stukken. Kook ze gaar in een bodempje water, dit duurt een minuut of 10.
Laat ze uitlekken en bewaar het vocht voor bv. een bouillon.

Rasp de gemberwortel en fruit dit met de kruiden in een beetje olie.

Meng alle ingrediënten met een vork of een staafmixer. Giet meer olie erbij om een smeuïger smeerseltje te krijgen.

Eten op Aarde

categorieën: boeken

etenopaarde

Auteur: Linda Roodenburg
Uitgever: Uitgeverij Pereboom in samenwerking met Stichting Madame Jeanet
ISBN: 978 90 77455 55 5

Eten op Aarde is een dik boek met veel informatie over voedsel. Vooral culturele, historische, religieuze en sociale aspecten komen aan bod. Maar ook informatie over meer of minder bekende producten zoals sumak, gedroogde apenkop (paddestoel) en pindakaas.

Rijk geïllustreerd en met veel, praktisch onuitvoerbare, recepten.