Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: curry van pastinaak en wortel

Kokos

Ingrediënten (voor ongeveer 3 porties)

- 3 middelgrote pastinaken
- 150 gram winterwortel
- 2 eetlepels olie
- 2/3 theelepel zwart mosterdzaad
- koriander naar smaak
- kopje water
- 1/2 kopje sojaroom
- kaneel naar smaak
- theelepel kerrie
- geraspte kokos

Bereiding

Borstel de pastinaken en wortels schoon en snijd ze in blokjes.

Verhit de olie en doe hier de mosterdzaadjes bij. Als ze beginnen te springen de groenten en een beetje van het water toevoegen. Roeren en ongeveer een kwartier laten pruttelen op een laag vuur, af en toe kijken of het niet droogkookt, dan extra water toevoegen.

Hierna de sojaroom, nog wat water en de rest van de specerijen toevoegen. Nog ongeveer 5 minuten laten pruttelen.

Serveersuggestie

Garneren met kokos en verse koriander en opdienen met rijst of gerst.

Eten op Aarde

categorieën: boeken

etenopaarde

Auteur: Linda Roodenburg
Uitgever: Uitgeverij Pereboom in samenwerking met Stichting Madame Jeanet
ISBN: 978 90 77455 55 5

Eten op Aarde is een dik boek met veel informatie over voedsel. Vooral culturele, historische, religieuze en sociale aspecten komen aan bod. Maar ook informatie over meer of minder bekende producten zoals sumak, gedroogde apenkop (paddestoel) en pindakaas.

Rijk geïllustreerd en met veel, praktisch onuitvoerbare, recepten.