Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: amandelkoekjes

Amandelkoekjes

Ingrediënten (voor ongeveer 14 koekjes)

120 gram gebuild meel80 gram gemalen amandeleneetlepel sojameel3 eetlepels olie3 eetlepels ahornsiroop2 eetlepels rijststroop1/2 theelepel natriumbicarbonaateetlepel water2 à 3 eetlepels chocopasta of jam

Bereiding

Meng het gebuilde meel met het sojameel, natriumbicarbonaat en de amandelen. In een andere schaal meng je de olie, ahornsiroop, rijststroop en water.
Voeg de droge massa bij deze schaal. Goed mengen tot je een soepel deeg hebt.

Vorm van dit deeg kleine platte rondjes van ongeveer 1 centimeter dikte en leg ze op een bakplaat. Duw met een vinger een kuiltje in elk koekje, en vul dit met de chocopasta of de jam.

In een voorverwarmde oven van 175 graden 10 à 15 minuten bakken tot de randjes lichtbruin zijn.

Eten op Aarde

categorieën: boeken

etenopaarde

Auteur: Linda Roodenburg
Uitgever: Uitgeverij Pereboom in samenwerking met Stichting Madame Jeanet
ISBN: 978 90 77455 55 5

Eten op Aarde is een dik boek met veel informatie over voedsel. Vooral culturele, historische, religieuze en sociale aspecten komen aan bod. Maar ook informatie over meer of minder bekende producten zoals sumak, gedroogde apenkop (paddestoel) en pindakaas.

Rijk geïllustreerd en met veel, praktisch onuitvoerbare, recepten.