Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: kikkererwtensalade

Rozemarijn

Ingrediënten

- kikkererwten, geweekt en gekookt of kant en klaar uit een potje
- rode paprika
- walnoten
- sjalotjes

- rozemarijn, goed fijngestampt in een vijzel
- mais- of rijstemoutstroop
- balsamico-azijn
- olijfolie
- cayennepeper

Bereiding

De walnoten in stukjes breken en licht roosteren.

Meng de kikkererwten met de zeer klein gesneden sjalotjes en de in stukken gesneden paprika en walnoten. De kikkererwten moeten goed afgekoeld zijn, anders trekt de dressing erin terwijl deze erop moet blijven liggen.

Maak de dressing door de rest van de ingrediënten te mengen en roer de erwten en dressing pas vlak voor het opdienen door elkaar.

Flageolets

categorieën: producten

Lange, platte, niervormige, lichtgroene boontjes, oorspronkelijk uit Zuid-Europa, zowel gedroogd als in pot te koop.

De gedroogde variant 6 tot 8 uur, of een nacht, weken. Het weekwater weggooien en de boontjes 1 à 2 uur koken, afhankelijk van de weektijd en de ouderdom van de flageolets. Ze zijn erg lekker in een salade.

Biologisch verkrijgbaar in pot van De Rit.