Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: bietensalade volgens Michiel Bussink

Bietjes2

Een recept uit Ik eet, dus ik ben van Michiel Bussink

Ingrediënten

6 bietjes
olijfolie
balsamico-azijn
bosje bieslook
peper en zout

Bereiding

Koken in water is zonde, dat gaat ten koste van de smaak. Gewoon een paar uurtjes in aluminiumfolie op een smeulend vuurtje van je zelf gehakte hout laten stoven. Of vooruit, vooralsnog in de oven.

Doe de bietjes in een gietijzeren pan in een op 150 graden voorverwarmde oven. Controleer met een vork of ze na zo'n twee uur gaar zijn. Als ze afgekoeld zijn, schil er af, in kleine blokjes snijden, een paar flinke scheuten olijfolie, twee eetlepels balsamico-azijn, gesnipperde bieslook, peper en zout erdoor roeren. Uurtje laten staan en een fantastische salade die niemand je afpakt.

Food Matters

categorieën: films, Gezond voedsel, Over gewicht

Hoe kan het dat de bevolking overal op de wereld, steeds ongezonder wordt terwijl de geneesmiddelen-industrie op volle toeren draait? Waarom is er niet meer aandacht voor het belang van gezonde voeding ter voorkoming en genezing van ziekten?
Food Matters gaat op deze, en andere, vragen in. Een keur van specialisten op het gebied van voeding en gezondheid geeft alternatieven voor het slikken van medicijnen en argumenten voor het gebruik van vitaminen en vers en gezond voedsel.
Onder andere met David Wolfe, Andrew W. Saul en Charlotte Gerson.

Van de site foodmatters.tv

"Let thy Food be thy Medicine and thy Medicine be thy Food" - Hippocrates. That is the message from the founding father of modern medicine echoed in the controversial new documentary film Food Matters from Producer-Directors James Colquhoun and Laurentine ten Bosch.

With nutritionally-depleted foods, chemical additives and our tendency to rely upon pharmaceutical drugs to treat what's wrong with our malnourished bodies, it's no wonder that modern society is getting sicker. Food Matters sets about uncovering the trillion dollar worldwide 'sickness industry' and gives people some scientifically verifiable solutions for overcoming illness naturally.

In what promises to be the most contentious idea put forward, the filmmakers have interviewed several world leaders in nutrition and natural healing who claim that not only are we harming our bodies with improper nutrition, but that the right kind of foods, supplements and detoxification can be used to help with chronic illnesses as fatal as terminally diagnosed cancer.

The focus of the film is in helping us rethink the belief systems fed to us by our modern medical and health care establishments. The interviewees point out that not every problem requires costly, major medical attention and reveal many alternative therapies that can be more effective, more economical, less harmful and less invasive than conventional medical treatments.