Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: gegrilde asperges

Ingrediënten (voor 2 personen)

- 300 gram asperges
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 flinke teen knoflook.

Bereiding

Pers de knoflook uit in de olie en roer dit goed door.

Breek het kontje van de asperges af en schil de rest. Bewaar de schillen en kontjes om er bouillon van te trekken! Bestrijk de asperges met de knoflookolie.

Verwarm de oven, grill of grillpan voor.

Grill de asperges een paar minuten, af en toe omdraaien en eventueel bijsmeren met olie zodat ze niet verbranden. Ze zijn gaar als de buitenkant iets knapperig is.

Serveersuggestie

Gegrilde asperges kunnen gegeten worden als bijgerecht bij de warme maaltijd, als hapje vooraf met een dipsausje (bv. een knoflooksaus) of in een salade.

Food super highway

categorieën: films

Documentaire van Ross Harper over voedseltransport. Van Schotse zalm die na ontgrating in China terugreist naar Britse supermarkten, tot groenteverpakkingen die koolstofdioxide doorlaten maar zuurstof weren; van Nederlandse paprika’s, gekweekt met imitatiezonlicht, tot Britse vrachtwagens die een hoeveelheid kilometers afleggen gelijk aan drie keer de afstand van de aarde naar de zon en terug.

Enough to make you stop eating…