Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: graanpap (rauw)

Gedroogde abrikozen

Ingrediënten

meel (liefst zo vers mogelijk gemalen, volkoren tarwe of ander graan)
appel
rozijnen
abrikozen (gedroogd)
nootjes (walnoot, amandel, hazelnoot)

Bereiding

Het meel met de rozijnen en abrikozen (in stukjes) een nacht laten weken. De volgende ochtend de appels raspen en de nootjes malen. Alles mengen.

Fruitcirkel aanleggen

categorieën: Permacultuur

fruitcirkel

Het is winter, het seizoen bij uitstek om structurele veranderingen in de tuin aan te brengen, daarom gaan we in het weekend van 12 en 13 december een groente-en-fruit-cirkel aanleggen (ontwikkeld door de permacultuurschool, zie: http://www.permacultuurnederland.org/permacultuurtk/fruitcirkel.jpg). Dat betekent dat de meeste verhoogde bedden op de schop gaan en hervormd worden. We hebben daar veel hulp bij nodig, Tegelijk kan het een dag zijn waar meer ervaren permaculturisten hun kennis kunnen uitwisselen, en delen met beginners. Ook zullen natuurlijk de uitgangspunten en basispincipes tijdens de dag aan bod komen.

Waar: Swomp, Rustenburgerstraat 440.
Wanneer: 12 en 13 december, vanaf 10 uur 's ochtends.
Wie: iedereen die de handen graag uit de mouwen steekt, iedereen die geïnteresseerd is in permacultuur, van leek tot beginner tot expert.

Er zal een veganistische lunch en soep verzorgd worden. Als je beide dagen wilt komen, maar van buiten Amsterdam komt, is er ook slaapplek, neem slaapzak en matje mee. We zouden het op prijs stellen als je even een mailtje stuurt als je van plan bent om te komen, zodat we weten hoeveel soep er moet zijn.

Voor meer info over deze of andere activiteit(en) zie:
www.swomp.wordpress.com
www.depijp.transitiontowns.nl