Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: gestoofde spitskool

Rodespitskool

Ingrediënten

olie
ui
verse gember
kerrie
spitskool
kokosmelk

Bereiding

De spitskool in fijne reepjes snijden.

In een pan met een dikke bodem de ui in de olie fruiten. De gember schillen en fijnsnijden of door een knoflookpers persen en meebakken. Vuur niet te hoog. Kerrie toevoegen.

De spitskool erbij doen en even meebakken. Dan de kokosmelk toevoegen. Goed roeren en met een deksel op de pan nog ongeveer 15 minuten stoven.

Serveersuggestie

Dit gerecht kan geserveerd worden als een bijgerecht bij een rijsttafel of als een hoofdgroentegerecht bij een aardappelmaaltijd.

Fruitcirkel aanleggen

categorieën: Permacultuur

fruitcirkel

Het is winter, het seizoen bij uitstek om structurele veranderingen in de tuin aan te brengen, daarom gaan we in het weekend van 12 en 13 december een groente-en-fruit-cirkel aanleggen (ontwikkeld door de permacultuurschool, zie: http://www.permacultuurnederland.org/permacultuurtk/fruitcirkel.jpg). Dat betekent dat de meeste verhoogde bedden op de schop gaan en hervormd worden. We hebben daar veel hulp bij nodig, Tegelijk kan het een dag zijn waar meer ervaren permaculturisten hun kennis kunnen uitwisselen, en delen met beginners. Ook zullen natuurlijk de uitgangspunten en basispincipes tijdens de dag aan bod komen.

Waar: Swomp, Rustenburgerstraat 440.
Wanneer: 12 en 13 december, vanaf 10 uur 's ochtends.
Wie: iedereen die de handen graag uit de mouwen steekt, iedereen die geïnteresseerd is in permacultuur, van leek tot beginner tot expert.

Er zal een veganistische lunch en soep verzorgd worden. Als je beide dagen wilt komen, maar van buiten Amsterdam komt, is er ook slaapplek, neem slaapzak en matje mee. We zouden het op prijs stellen als je even een mailtje stuurt als je van plan bent om te komen, zodat we weten hoeveel soep er moet zijn.

Voor meer info over deze of andere activiteit(en) zie:
www.swomp.wordpress.com
www.depijp.transitiontowns.nl