Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: pompoen uit de oven

Pompoen1

Ingrediënten

pompoen
ui
paprika
wortel
kerriepoeder
olie
gomasio

sojayoghurt (yofu)
knoflook
dille
zout

Bereiding

Pompoen in schijfjes (groene pompoen eerst schillen, de oranje hoeft alleen geborsteld te worden, tenzij het al laat in het seizoen is dan kan de schil van een oranje pompoen hard en bitter worden).

In een schaal doen met ui, paprika, wortel (alles in schijfjes). Hierbij olie, kerrie en gomasio toevoegen en alles goed mengen.

Oven voorverwarmen op 200 graden. Alles uit de schaal op een bakplaat, en ongeveer 20 à 25 minuten in de oven. Af en toe kijken of het niet zwart wordt.

Een sausje maken van sojayoghurt (yofu) met knoflook, dille en zout.

Serveersuggestie

Hierbij kan je bv. rijst serveren en een frisse groene salade van kropsla, komkommer, paprika, geraspte wortel en appel. Met een dressing van olijfolie, mosterd, knoflook, zout, evt. een beetje azijn of diksap.

Fruiten

categorieën: Bereidingstechnieken

Fruiten is het zachtjes, op lage temperatuur, verhitten van plantaardige voedingsmiddelen zoals ui, knoflook en paddestoelen, kruiden en specerijen - in een open (bak)-pan met wat vet of olie. Hierdoor ontstaan geur- en smaakstoffen die gedeeltelijk overgaan in het vet. De groenten kleuren niet donker.