Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: dupuis-linzen met gedroogde tomaten

Dupuis linzen-1

Ingrediënten

dupuis-linzen
bouillonblokje
olie
ui
knoflook
bleekselderij
paprika
korianderpoeder
zongedroogde tomaten in een potje met olijfolie

Bereiding

De dupuis-linzen koken met een bouillonblokje en eventueel uit laten lekken.
In een andere pan de olijfolie uit het potje tomaten langzaam verhitten. Eventueel meer olie toevoegen als het te weinig is. Ui en knoflook toevoegen, doorroeren en zorgen dat de knoflook niet verbrandt. Stukjes bleekselderij en paprika meebakken. Korianderpoeder toevoegen. Zongedroogde tomaatjes in stukjes erbij en op het laatst de linzen erbij.
Goed warm laten worden.

Gemaksproducten

categorieën: Koken en eten, producten

Gemaksproducten zijn bijvoorbeeld kant-en-klaar maaltijden of delen van maaltijden.
Consumenten kopen deze producten, omdat het ze tijd bespaart bij het koken, en omdat ze minder hoeven na te denken over wat ze zullen eten.

Ook in de biologische sector zijn steeds meer gemaksproducten te vinden. Deze verkopen goed, al is een deel van de mensen die biologisch eten het niet eens met deze vorm van voedsel kopen en bereiden: omdat het vaak meer energie en verpakkingsmateriaal kost en ze het niet vinden passen bij het idee van biologisch en ambachtelijk koken en leven. Anderen zeggen echter, dat op deze manier het biologisch eten 'hipper en normaler' wordt, en zo een grotere groep mensen kan verleiden tot het kopen van biologisch geproduceerd voedsel.

Bron:

- Biologisch en gemak - Een combinatie voor de toekomst