Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: indiase bloemkool met linzenschotel

Rode linzen1

Ingrediënten voor 4 personen

- 200 g gare linzen
- 1 kleine bloemkool
- olijfolie
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel cajunkruiden
- 200 gram verse spinazie
- 3 eetlepels currypasta

Bereiding

- Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze een minuut of 5, zet dan het vuur uit en laat ze in het water nagaren.
- Verwarm de olie en bak hierin de linzen met de ui, knoflook en kruiden.
- Was de spinazie en scheur in stukken.
- Voeg dan de spinazie, de afgegoten bloemkool en de currypasta toe en laat nog even goed opwarmen onder voortdurend roeren.

Gemaksproducten

categorieën: Koken en eten, producten

Gemaksproducten zijn bijvoorbeeld kant-en-klaar maaltijden of delen van maaltijden.
Consumenten kopen deze producten, omdat het ze tijd bespaart bij het koken, en omdat ze minder hoeven na te denken over wat ze zullen eten.

Ook in de biologische sector zijn steeds meer gemaksproducten te vinden. Deze verkopen goed, al is een deel van de mensen die biologisch eten het niet eens met deze vorm van voedsel kopen en bereiden: omdat het vaak meer energie en verpakkingsmateriaal kost en ze het niet vinden passen bij het idee van biologisch en ambachtelijk koken en leven. Anderen zeggen echter, dat op deze manier het biologisch eten 'hipper en normaler' wordt, en zo een grotere groep mensen kan verleiden tot het kopen van biologisch geproduceerd voedsel.

Bron:

- Biologisch en gemak - Een combinatie voor de toekomst