Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: dupuis-soep

Venkel

Ingrediënten

- dupuis-linzen
- water
- bouillon
- ao nori
- bonekruid
- selderijblad
- ui
- knoflook
- prei
- venkel
- rode paprika
- wortel

Bereiding

Kook dupuis-linzen in een pan met ruim water en bouillon, selderijblad, ao nori en bonekruid. Deze laatste twee ingrediënten geven niet alleen een lekkere smaak maar zorgen ook voor een betere vertering van peulvruchten.

Als de linzen na een minuut of dertig gaar zijn (ze zijn nog wel rond in tegenstelling tot rode linzen), de in stukken gesneden groenten toevoegen en alles nog ongeveer 10 à 15 minuten koken. Met de staafmixer min of meer glad pureren en opdienen.

Gemaksproducten

categorieën: Koken en eten, producten

Gemaksproducten zijn bijvoorbeeld kant-en-klaar maaltijden of delen van maaltijden.
Consumenten kopen deze producten, omdat het ze tijd bespaart bij het koken, en omdat ze minder hoeven na te denken over wat ze zullen eten.

Ook in de biologische sector zijn steeds meer gemaksproducten te vinden. Deze verkopen goed, al is een deel van de mensen die biologisch eten het niet eens met deze vorm van voedsel kopen en bereiden: omdat het vaak meer energie en verpakkingsmateriaal kost en ze het niet vinden passen bij het idee van biologisch en ambachtelijk koken en leven. Anderen zeggen echter, dat op deze manier het biologisch eten 'hipper en normaler' wordt, en zo een grotere groep mensen kan verleiden tot het kopen van biologisch geproduceerd voedsel.

Bron:

- Biologisch en gemak - Een combinatie voor de toekomst