Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: pastasalade met voorjaarsgroenten

Jonge peul

Ingrediënten voor 2 personen

- 150 gram pasta naar keuze
- 400 gram verse voorjaarsgroenten naar keuze zoals asperges (wit of groen), doperwtjes, peultjes
- 200 gram verse blaadjes als spinazie, zuring, rucola
- olijfolie
- 1 teen knoflook
- 50 gram olijven en/of gedroogde tomaatjes (in olie)
- verse basilicum en bieslook
- zout, peper, gistvlokken naar smaak

Bereiding

Kook de groenten tot ze net gaar zijn. Jonge peultjes en doperwten hoeven niet meer dan een paar minuten.
Was de blaadjes.

Maak een dressing van knoflook, olijfolie, zout, peper, gistvlokken en de kruiden.

Kook de pasta beetgaar en spoel 'm na het koken af met koud water. Doe de pasta in een schaal en schenk er meteen een scheutje olijfolie door. Voeg de gekookte groenten, de olijven, de tomaatjes en de verse baadjes toe.
Goed mengen met de dressing.

De salade minimaal een uur af laten koelen zodat de smaken er goed in kunnen trekken.

Gemaksproducten

categorieën: Koken en eten, producten

Gemaksproducten zijn bijvoorbeeld kant-en-klaar maaltijden of delen van maaltijden.
Consumenten kopen deze producten, omdat het ze tijd bespaart bij het koken, en omdat ze minder hoeven na te denken over wat ze zullen eten.

Ook in de biologische sector zijn steeds meer gemaksproducten te vinden. Deze verkopen goed, al is een deel van de mensen die biologisch eten het niet eens met deze vorm van voedsel kopen en bereiden: omdat het vaak meer energie en verpakkingsmateriaal kost en ze het niet vinden passen bij het idee van biologisch en ambachtelijk koken en leven. Anderen zeggen echter, dat op deze manier het biologisch eten 'hipper en normaler' wordt, en zo een grotere groep mensen kan verleiden tot het kopen van biologisch geproduceerd voedsel.

Bron:

- Biologisch en gemak - Een combinatie voor de toekomst