Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: wilde lentesalade

Bieslookbloem

In het vroege voorjaar komen er veel blaadjes van planten (groenten en (on)-kruiden) boven de grond. Veel van deze blaadjes kunnen als salade gegeten worden. Vooral mensen met een (moes)-tuin kunnen hiervan profiteren, maar veel van de ingrediënten zijn ook in het wild te vinden. Maak een selectie uit (het blad van) onderstaande soorten:

- wilde rucola
- snijbiet
- zuring
- rode bietjes
- radijs
- paardebloem (molsla)
- loof van (wilde) knoflook, daslook of bieslook

Maak hierbij een dressing van olijfolie, citroen, zout, peper en gescheurde muntblaadjes.

Gereedschap

categorieën: Koken en eten

Gereedschappen die gebruikt kunnen worden bij het bereiden van voedsel.

- Bakblik
- Blikopener
- Citruspers
- Deegroller
- Dunschiller
- Fornuis
- Garde
- Graanmolen
- Groentemolen
- Keukenmachine
- Klopper
- Knoflookpers
- Kookwekker
- Lepels
- Maalmolentje
- Maatbeker
- Maatlepel
- Messen
- Messenslijper
- Neteldoek
- Oven
- Oventhermometer
- Pan
- Pannelappen
- Passe vite
- Rasp
- Sapcentrifuge
- Schalen en kommen
- Schuimspaan
- Snijplank
- Spatel
- Springvorm
- Staafmixer
- Stoommandje
- Thee-ei
- Trechter
- Vijzel en stamper
- Weegschaal
- Zeef