Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: aardappel-aubergine-chilischotel

Chili con wheaty

Ingrediënten

(voor twee personen)
- 300 gram aardappels
- 1 middelgrote aubergine
- olijfolie plus frituurolie
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 pak chili con wheaty (vleesvervanger van Wheathy)
- ketchup of tomatenpuree

Bereiding

Schil of was de aardappels en snijd ze in stukken, kook deze ongeveer 5 minuten. Afgieten en droog laten worden.

Was of schil de aubergine en snijd deze in plakken van ongeveer een halve centimeter. Bak ze in veel, hete, olie. Deels frituur- en deels olijfolie, op deze manier kan de olie heter worden en krijg je tegelijkertijd de lekkere smaak van de olijfolie.

Als de aubergine zacht is de brokken aardappel toevoegen. Het vuur redelijk hoog laten zodat de aardappels bakken.
Na ongeveer 10 minuten de in ringen gesneden ui en de knoflook erbij doen. Blijven roeren.
Nu de chili en de ketchup of tomatenpuree erbij.

Als alles gaar en warm is opdienen.

Serveersuggestie

Serveren met een groene salade en yofuknoflooksaus.

Gezonde Gronden

categorieën: organisaties, Permacultuur

weimartuintje11gezonde_gronden

Gezonde Gronden / Permacultuur Den Haag
informatie- en educatiecentrum
Weimarstraat 23, Den Haag
tel: 070-3569978
info@gezondegronden.nl

Gezonde Gronden maakt het mogelijk dat burgers uit de zuidwesthoek van de Randstad in de nabije toekomst uit hun eigen stad en regio kunnen eten van gezonde grond. Een gezonde bodem geeft gezonde planten, gezonde dieren en ook gezonde mensen. Gezonde Gronden vlecht een levend netwerk van betrokken burgers, boeren en ondernemers tot een regionale groene economie.

Gezonde Gronden verbindt stad en platteland, geeft voorlichting, instructie en advies hoe:
- gezond voedsel te produceren/consumeren in stad en ommelanden;
- boeren te behouden voor de Randstad;
- boeren te steunen die met hun bedrijf willen omschakelen naar een gezonde bodem;
- voedselzekerheid en zelfredzaamheid van burgers te bevorderen;
- het Groene Hart te behouden voor ons en onze kinderen.

Enkele projecten:

- Lezingen-, film- en cursusprogramma
- Voorbeeld 'eetbaar' stadstuintje
- Tuinclub 'Op Goede Grond'
- Permacultuur Den Haag, cursussen, jaaropleiding
- Permacultuur Voorbeeldtuinen: Proeftuin Madestein, 'Eetbaar Park' Zuiderpark en Nut & Genoegen