Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: linzen-spinazieschotel

Miniwieners

Ingrediënten

(voor twee personen)

- 100 gram dupuislinzen200 ml water½ bouillonblokjetheelepel bonekruidolijfolie
- 1 ui
- 1 stengel bleekselderij
- 2 tenen knoflook
- 6 gedroogde tomaten, in stukken gescheurd of geknipt
- flinke scheut ketchup
- 300 gram spinazie
- 6 miniwieners (tofuknakworstjes van Taifun)

Bereiding

Was de linzen en kook ze met het bouillonblokje, het bonekruid en het water tot ze gaar zijn, plusminus 25 minuten. Ze blijven heel. Zet apart.

Giet een flinke scheut olijfolie in een hoge braadpan, het vuur laag laten.
Voeg de ui in ringen toe en laat even smoren. De bleekselderij en de gedroogde tomaten in stukken erbij doen, lekker bakken. De knoflook en de ketchup er iets later bijdoen.

Van de spinazie de steeltjes verwijderen en de bladeren goed wassen.

De miniwieners apart bakken en in stukjes snijden. Deze bij de rest voegen.

Dan de gewassen spinazie handje voor handje erbij. Goed roeren met het vuur hoog. Zodra de spinazie geslonken is, en dat is snel, is het klaar.

Gezonde keuze (AH)

categorieën: Bedrijven, Gezondheid algemeen, keurmerk en logo

aheijn_gezondekeuze

Claim: gezondheid

Eind 2005 lanceerde Albert Heijn dit symbool voor de huismerkproducten die aan bepaalde criteria voldoen. Het zijn producten met een laag gehalte verzadigd vet, suiker en zout, of een hoog gehalte aan voedingsvezels. Deze criteria zijn samen met het Voedingscentrum opgesteld.