Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: dupuis-soep

Venkel

Ingrediënten

- dupuis-linzen
- water
- bouillon
- ao nori
- bonekruid
- selderijblad
- ui
- knoflook
- prei
- venkel
- rode paprika
- wortel

Bereiding

Kook dupuis-linzen in een pan met ruim water en bouillon, selderijblad, ao nori en bonekruid. Deze laatste twee ingrediënten geven niet alleen een lekkere smaak maar zorgen ook voor een betere vertering van peulvruchten.

Als de linzen na een minuut of dertig gaar zijn (ze zijn nog wel rond in tegenstelling tot rode linzen), de in stukken gesneden groenten toevoegen en alles nog ongeveer 10 à 15 minuten koken. Met de staafmixer min of meer glad pureren en opdienen.

Gijs

categorieën: filosofie, Handel, organisaties, producten

gijs

Gijs is de naam van de eerste landelijke (ambachtelijk bereide) streekproductenlijn voor supermarkten. De Plus-supermarkten zijn de eerste waar deze producten aangeboden worden.

In september 2008 is begonnen met het leveren van 46 voedingsmiddelen van 16 producenten uit het hele land, waaronder: kaas, zuivel, chips, soep, sappen en fruit.

De producenten moeten aan strenge voorwaarden voldoen: de producten moeten zich qua smaak onderscheiden, constant van kwaliteit zijn, aan hygiëne-eisen voldoen en bovendien moet de producent in staat zijn om voldoende voorraad te leveren.