Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: abrikoos-biscuit-taart

Abrikoos

Ingrediënten

voor de bodem:
1 pakje moutbiscuit
150 gram margarine

voor de vulling:
200 gram abrikozen (8 uur geweekt)
2 bananen
75 gram griesmeel
2 eetlepels appel-diksap
1 theelepel citroenrasp
kokos

Bereiding

Week de abrikozen een nacht van tevoren in 3 dl water.

Verkruimel de biscuit en smelt de margarine. Mengen en goed aandrukken in een springvorm.

De abrikozen afgieten (weekwater bewaren) en pureren met de bananen. Het weekwater met het griesmeel aan de kook brengen. Een paar minuten zachtjes doorkoken en dan appel-diksap en citroenrasp toevoegen. Van het vuur halen en mengen met het abrikozen/bananen-mengsel.

In springvorm gieten en af laten koelen. De kokos eroverheen strooien.

Gistvlokken

categorieën: producten

Gistvlokken (ook in poedervorm te krijgen) zijn vlokken van gedroogde gist. Het product wordt gebruikt in sauzen en over groenten om een hartige, kaasachtige, smaak te krijgen.
Het is rijk aan vitamine B1, B2, B6 en foliumzuur.

Omdat het geen rijzende eigenschappen meer heeft kan het niet gebruik worden om brood mee te bakken.

Gistvlokken zijn biologisch verkrijgbaar van onder andere De Nieuwe Band en Natufood.