Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: boterraapsalade

Ingrediënten

- raap
- wortel
- rozijnen, geweekt
- appel
- (hazel)-noten, geraspt
- olijfolie
- diksap
- knoflook
- mosterd

Bereiding

De raap en de wortel raspen of in kleine blokjes snijden. Geweekte rozijnen en appel in stukjes erbij. Eventueel geraspte (hazel)-noten.
Maak een sausje van olijfolie, diksap, knoflook, mosterd en evt. azijn. Giet dit over de groenten. Goed mengen.

Gistvlokken

categorieën: producten

Gistvlokken (ook in poedervorm te krijgen) zijn vlokken van gedroogde gist. Het product wordt gebruikt in sauzen en over groenten om een hartige, kaasachtige, smaak te krijgen.
Het is rijk aan vitamine B1, B2, B6 en foliumzuur.

Omdat het geen rijzende eigenschappen meer heeft kan het niet gebruik worden om brood mee te bakken.

Gistvlokken zijn biologisch verkrijgbaar van onder andere De Nieuwe Band en Natufood.