Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: zoetzure bietjes

Bietjes2

Een lekker bijgerecht bij aardappeltjes bijvoorbeeld.

Ingrediënten

3 bieten
2 zure appels
1 ui
klein pepertje in stukjes, zonder de pitjes
scheut balsamico-azijn
zout
olijfolie
halve deciliter water
zout

Bereiding

Snijd de ui in stukjes en bak glazig in de olie.
Kook de bieten net gaar, schil ze dan en snijd ze in dunne plakjes.
De appels in stukjes snijden en doe deze stukjes plus de plakjes biet bij de ui in de pan.
Voeg dan het water, de azijn, het pepertje en zout toe. Goed doorroeren en even laten sudderen.

Serveersuggestie

Lekker met een (soja)-yoghurtsaus.

Gistvlokken

categorieën: producten

Gistvlokken (ook in poedervorm te krijgen) zijn vlokken van gedroogde gist. Het product wordt gebruikt in sauzen en over groenten om een hartige, kaasachtige, smaak te krijgen.
Het is rijk aan vitamine B1, B2, B6 en foliumzuur.

Omdat het geen rijzende eigenschappen meer heeft kan het niet gebruik worden om brood mee te bakken.

Gistvlokken zijn biologisch verkrijgbaar van onder andere De Nieuwe Band en Natufood.