Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: hopscheuten als asperges

Hop

Hop (Humulus lupulus) is een inheemse, meerjarige, klimplant die in het wild voorkomt maar ook gebruikt wordt in tuinen. Hop is vooral bekend van zijn toepassing bij het brouwen van bier. Je kan echter ook delen van deze plant eten. Bijvoorbeeld de jonge scheuten en bladeren. Doe dit het liefst voor mei.

De jonge hopscheuten kunnen bereid worden als asperges.

Bereiding

Knip scheuten tot een lengte van ongeveer 15 cm. Verwijder hiervan de grote bladeren, laat de hele kleintjes gewoon zitten.
Week de scheuten ongeveer een uur in zout water waarna je ze nog even in kokend water legt.

Doe er verder hetzelfde mee als met asperges.

Glaceren

categorieën: Bereidingstechnieken

Glaceren is het glanzend maken van een gerecht door er een laagje overheen te smeren. Dit laagje kan bijvoorbeeld een aspic, boter met suiker, gelei, stroop of glazuur zijn.
Het kan ook met aardappelmeel of arrowroot.