Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: linzensoep

Rode linzen1

Een lekker doch eenvoudig soepje, naar eigen inzichten en voorraden uit te breiden of in te korten.

Ingrediënten

rode linzen
bouillonblokje of -poeder
water

olijfolie
ui
rode paprika
knolselderij
prei
wortel
knoflook
kaneel
kerrie
paprikaoeder
chilipoeder
ketchup

Bereiding

In een pan de linzen opzetten met het water en de bouillon.

In een andere pan de olijfolie warm laten worden. De kleingeneden groenten toevoegen. Beetje bakken, daarna de knoflook erbij en de kruiden. Alles lekker even laten bakken.

De inhoud van de andere pan erbij doen als de linzen zo goed als gaar zijn. Ketchup toevoegen en nog een minuut of 10 doorkoken.

Gratineren

categorieën: Bereidingstechnieken

Gratineren is een krokant korstje op een gerecht maken. Dit gebeurt vaak met kaas, maar het kan ook met een saus, broodkruim, paneermeel of fijngemalen nootjes.
Dit gebeurt in een oven of grill.